Ajax res - Liverpool res 1-0

Reservelaget tapte 0-1 mot Ajax i en treningskamp til inntekt for ”Right to Play” i Amsterdam. Darby scoret selvmål på overtid. Kelly tilbake etter låneopphold. 18 spillere benyttet.

Ajax res: Maarten Stekelenburg, Daylon Claasen, Daley Blind, Calvin MacIntosch, Robbert Schilder, Jan-Arie van der Heijden, Jeffrey Sarpong (Danilo Sousa Campos, 46), Evander Sno, Marvin Hasselbaink (Jordi Schell, 62), Edgar Manucharyan (Nick Koppers, 84), Vlatko Lazic (Bryan Ottenhof, 62).

Liverpool res: 1. Martin Hansen (13. Dean Bouzanis, 46), 2. Martin Kelly (16. Emmanuel Mendy, 77), 3. Stephen Darby [kaptein], 4. Mikel San José, 5. Daniel Ayala, 6. Damien Plessis, 7. Ryan Crowther (12. Gerardo Bruna, 46), 8. Victor Palsson (14. Steven Irwin, 46), 9. Krisztián Németh (15. Nikola Saric, 70), 10. Dani Pacheco (17. Vitor Flora, 70), 11. Vincent Weijl (18. David Amoo, 77).

1.OMGANG

1.min: Ajax kommer til avslutning etter en corner. Ballen har retning mot mål, men Ryan Crowther får klarert innenfor egen 5-meter.

7.min: En forferdelig tilbakepasning fra van der Heijden sender Németh alene igjennom, men keeper er utenfor feltet og får klarert foran føttene til ungareren.

10.min: Schilder sender i vei en hard markkryper. Ballen går noe utenfor bortre stolpe.

13.min: Frispark. Pacheco skyter over mål.

26.min: Németh spiller gjennom Ryan Crowther. Kantspilleren skyter imidlertid himmelhøyt over.

33.min: Bra angrep av Liverpool. Ballen havner hos Németh som ikke får avsluttet fra kort hold.

40.min: Hands dømt mot Palsson. Frisparket sendes høyt over mål.

41.min: Ajax på vei til å brøyte seg gjennom Liverpools forsvar. Darby får til slutt klarert.

PAUSE

Pauserapport: Målløst til pause. Krisztián Németh og Ryan Crowther har vært nærmest ved å sende gjestene i ledelsen. Ajax åpnet best de første 10 minuttene, men har ikke truet Hansen i Liverpools mål. Fint pasningsspill ledet ikke til sjanser. Liverpool tok så mer og mer over og hadde mye ballinnehav, før spille bølget mer frem og tilbake de siste minuttene før sidebytte. Begge lag har forsøkt å spille pen fotball. Martin Kelly er tilbake etter låneophold i Huddersfield, og har hatt bra kontroll på backen sammen Stephen Darby på motsatt side. Victor Palsson, Damien Plessis og Dani Pacheco har vært mye involvert med ballen. Krisztián Németh har ikke vært særlig venn med ballen.

2.OMGANG

46.min: Liverpool gjør et trippelbytte i pausen. Bouzanis inn for Hansen. Irwin for Palsson, Bruna for Crowther. Ajax bytter inn Campos for Sarpong.

49.min: Pacheco kommer til dødlinja. Németh spiller ballen i en motspiller, men får ballen tilbake, vender opp, før han skyter i en motspiller.

52.min: Bra angrep av Ajax. Schilder avslutter utenfor med et lavt skudd fra 20 meter.

54.min: Innbytter Danilo Sousa Campos skyter fra langt hold. San José blokkerer til corner.

58.min: Schindler på raid. Ayala hiver seg inn i en takling, treffer ballen, men legger også ned Ajax-spilleren like utenfor 16-meteren. Dommeren tar opp det gule kortet! Frisparket går i muren.

60.min: Oppspill til Németh. Ungareren får en touch på ballen, og smetter forbi Blind. Fosser mot mål. Stekelenburg går ut og møter. Németh forsøker å lobbe, men avslutningen går rett på keeper.

62.min: Ajax foretar to bytter. Schell inn for Hasselbaink. Ottenhof inn for Lazic.

63.min: Ballen faller ned til Schilder ved 16-meteren etter en corner. Skuddet går via en Liverpool-spiller og til corner.

64.min: van der Heijden får tid og rom til å avslutte, men Darby kommer inn som redningsmann.

68.min: Schell går innover fra venstre. Skyter rett på Bouzanis fra kanten av 16-meteren.

69.min: Vegg mellom Németh og Pacheco. Pacheco får ballen litt for langt foran seg så keeper får reddet.

69.min: Plessis får gult kort for protester. Påfølgende frispark går himmelhøyt over.

70.min: Dobbeltbytte. Saric for Németh. Flora for Pacheco.

77.min: Dobbeltbytte. Amoo og Mendy inn. Kelly og Weijl går ut.

78.min: Raid fra Darby. Stephen Darby kommer til slutt alene mot mål. Avslutningen går over.

80.min: Sno kommer til Mellom Mendy og San José. Bouzanis må strekke seg for å redde headingen.

83.min: Campos forsøker å lure ballen i bortre hjørne, men ballen går langt utenfor.

84.min: Nytt bytte for Ajax. Koppers inn for Manucharyan.

85.min: Schell feller Bruna.

86.min: Tilbakespill. Ajax-keeper Stekelenburg finter vekk Saric helt inne i 5-meteren!

90+1.min 1-0 DARBY (SELVMÅL): Campos kommer rundt på Liverpools venstre side og slår et innlegg som Darby styrer i eget mål. Uttagbart for Bouzanis.

SLUTT

Sluttrapport: Kampen i Jeugdcomplex de Toekomst så ut til å ende målløst, men Stephen Darby var uheldig å styre ballen i fin bue over egen keeper da han skulle styre vekk et innlegg fra Campos. Bittert tap. Reservelagets kaptein hadde inntil da spilt en god kamp. Han hadde flere viktige inngripener defensivt, og var nær ved å score riktig vei sent i første omgang. Et strerkt Ajax-mannskap truet ikke Liverpools mål nevneverdig, og gjestene hadde totalt sett de beste sjansene gjennom kampen. Gary Abletts spillere fikk en grei gjennomkjøring på slutten av sesongen, og 18 spillere ble benyttet. Nikola Saric og David Amoo var blant spillerne som fikk innhopp.