Alle 16 potensielle motstandere klare

Anderlecht og Hapoel er er noe overraskende blant lagene som Liverpool kan trekke i 1/16-finalen i Europa League. Morgendagens trekning sendes direkte på Eurosport og Viasat Fotball.

Anderlecht og Hapoel Tel-Aviv overrasket ved å vinne sine "gruppefinaler" mot  henholdsvis Ajax og Hamburger SV i kveld, og er dermed blant lagene som Liverpool kan trekke i 1/16-finalen i Europa League. 

Samtlige lag som er seedet under trekningen av 1/16-finalen i Europaligaen er nå klare. Dette er altså lagene som Liverpool kan trekke i første cuprunde i turneringen:

Anderlecht (Belgia)
Olympique Marseille (Frankrike)
Hapoel Tel-Aviv (Israel)
Juventus (Italia)
Roma (Italia)
PSV Eindhoven (Nederland)
Benfica (Portugal)
Sporting Lisboa (Portugal)
Unirea Urziceni (Romania)
Valencia (Spania)
Fenerbahce (Tyrkia)
Galatasaray (Tyrkia)
Werder Bremen (Tyskland)
Wolfsburg (Tyskland)
Shaktar Donetsk (Ukrainia)
Salzburg (Østerrike)
 
Dette er de useedede klubbene, som vil trekke hver sin seedede klubb i 1/16-finalen:

Club Brugge (Belgia)
Standard Liege (Belgia)
FC København (Danmark)
Everton (England)
Fulham (England)
Liverpool (England)
Lille (Frankrike)
Panathinaikos (Hellas)
Ajax (Nederland)
Twente Enschede (Nederland)
Rubin Kazan (Russland)
Athletic Bilbao (Spania)
Atletico Madrid (Spania)
Villarreal (Spania)
Hamburger SV (Tyskland)
Hertha Berlin (Tyskland)

Trekningen finner sted i Nyon i Sveits klokken 13.00 i morgen, og sendes direkte på Eurosport og Viasat Fotball.

Lag fra samme nasjon kan ikke trekkes mot hverandre, og vinnere og toere fra samme gruppe i Europa League kan heller ikke trekke sammen i 1/16-finalen. De seedede lagene vil få fordelen av å avslutte med hjemmekamp. Kampene spilles 18. og 25.februar.

1/8-finalen trekkes også i morgen, og denne trekkes fullstendig uten noen form for seeding. Da kan man altså trekke lag fra samme nasjon og fra samme gruppe i gruppespillet i Europaligaen. Hvem som får hjemmekamp til slutt avgjøres også ved ren trekning. Kampene spilles her 11. og 18. mars.

Det som kompliserer situasjonen for Liverpools del er imidlertid at Everton også er videre som useedet lag, og vil dermed få eksakt samme kampdatoer som Liverpool, og vil også i utgangspunktet skulle avslutte med bortekamp. Hvordan UEFA løser den floken gjenstår å se, men det er vel høyst tvilsomt at både Liverpool og Everton spiller hjemme på Merseyside mot europeisk motstand samme kveld.