Alle gode ting er tre

Dirk Kuyt ser frem til morgendagens Merseyside-derby, og håper at han kan bokføre den tredje strake ligaseieren på Goodison Park. Hollenderen tror formen er i anmarsj.

I fjor var det Fernando Torres som stjal overskriftene med to scoringer på bortebane mot Liverpools blå nabo. Året før var det Kuyt som sørget for scoringene på Goodison, da han to ganger viste seg som sikkerheten selv fra straffemerket. Nå håper 29-åringen at de røde skal ta sin tredje strake trepoenger på besøk hos naboen.

- Jeg har noen gode minner fra spill på Goodison, og forhåpentligvis kan vi fortsette denne trenden på søndag, uttaler Kuyt til Liverpoolfc.tv.

- Kampen hvor jeg satte to straffespark i mål var en merkelig affære, men det ble en stor dag for oss alle. Å score vinnermålet i siste spilleminutt i et lokaloppgjør er en fantastisk følelse, og det var fint å kunne feire scoringen med våre supportere og mine lagkamerater. Forhåpentligvis får vi flere slike dager på Goodison, legger han til.

- Lokaloppgjørene er alltid veldig spesielle, og du trenger ingen ekstra motivasjon foran disse kampene. Vi ønsker å vinne kampen, og alle ser frem til den. Vi gleder oss til å spille, og har tro på at vi kan slå dem.

Kuyt håper de røde kan bygge videre på 1-0 seieren over Debrecen, trass i at laget røk ut a Champions League i midtuken.

- Vi gjorde det vi måtte gjøre, i og med at vi vant vår kamp, men dessverre vant Fiorentina over Lyon, noe som betyr at vi er ute av Champions League. Vi er alle veldig skuffet, og det føles merkelig å være ute av mesterligaen allerede. Vanligvis kommer vi langt i den turneringen. Men vi må komme oss videre, og legge det som har skjedd bak oss.

- Vi må heller ta med oss det positive fra kampen mot Debrecen. Vi vant, og vi kunne kanskje også ha vunnet med klarere margin. Vi spilte litt bedre enn vi har gjort den siste tiden, og vi ønsker å bygge videre på dette når vi møter Everton i morgen. Forhåpentligvis vil det være nok, og vi kan få noen gode resultater i de kommende kampene.

Kuyt vil gjerne få med seg et trofé fra sesongen 2009/10, og ser Europaligaen som en god mulighet til det.

- Vi kommer til å ta Europaligaen seriøst. Liverpool er en klubb som ønsker å vinne trofeer, og Europaligaen er et flott trofé å ta med seg. Så vi satser på å gå til topps.

- Vi ønsker å vinne så mange trofeer som mulig. Alle vet at sesongen har vært skuffende så langt, men vi ønsker å endre på det og gjøre det beste ut av situasjonen.

- Ser man på noen av lagene som er med i Europaligaen i øyeblikket, og også noen av lagene som kan komme inn fra Champions League, så kan det åpenbart bli en interessant turnering. Sesongen er langt fra over. Vi ønsker definitivt å bli blant de fire beste, og vinne trofeer. Europaligaen er en mulighet, FA-cupen en annen. Vi ønsker å vise oss fra vår beste side, og da vet du aldri hva som vil skje.

Nå som de fleste spillerne begynner å komme tilbake i form etter skader, spår Kuyt en oppsving i Liverpools resultater fremover.

- Vi har hatt mange skader, så vi har ikke vært det heldigste laget. Men av og til skjer slike ting i fotball.

- Spillerne som har vært ute med skader begynner nå å komme tilbake, og så snart alle er skadefrie kan vi forhåpentligvis finne formen og oppnå gode resultater. Jeg synes lagets form er i ferd med å bli bedre. Jeg syntes vi var uheldige som ikke vant mot Manchester City forrige helg, og vi var skuffet over uavgjort. Når du ikke har marginene med deg, må du jobbe veldig hardt som lag og holde sammen. Da vil lykken snu.

- Everton er heller ikke i sin beste form for øyeblikket, men alt kan endre seg i løpet av en kamp. Spesielt i et derby. De vil være klare til kamp, men det vil vi også, og vi tror vi kan slå dem.