Alonso best på børs i januar

Xabi Alonso fikk høyest snitt på vår spillerbørs i januar, men Steven Gerrard ble kåret til Liverpools beste flest ganger. Hyllest til Phil Easton.

På vår spillerbørs for januar fikk Xabi Alonso 20 poeng på 3 kamper, eller 6,67 poeng i snitt. På de neste plassene fulgte Steven Gerrard 6,40 poeng (5 kamper), Sami Hyypiä 6,33 poeng (3) og Martins Skrtel 6,25 (4), Jamie Carragher 6,00 poeng (5), Pepe Reina 6,00 poeng (4) og Albert Riera 6,00 poeng (3).

Steven Gerrard ble kåret til Liverpools beste av redaksjonen to ganger i årets første måned, i FA-cupkampene mot Preston og Everton. De tre øvrige bestemannspremiene ble brodelig fordelt mellom Martin Skrtel (v Stoke), Pepe Reina (v Everton) og Yossi Benayoun (v Wigan)

Månedens spiller på liverpool.no
Januar: Xabi Alonso
Desember: Sami Hyypiä
November: Steven Gerrard og Xabi Alonso (delt)
Oktober: Albert Riera
September: Pepe Reina
August: Pepe Reina


Hyllest til Phil Easton
Everton- og Liverpool-fans sto i går kveld samlet i en hyllest til speakeren Phil Easton som døde plutselig på mandag. Tusenvis av tilhengere ga stående ovasjon under FA-cupomkampen. Et bilde av 59-åringen ble lagt ut på storskjermen på Goodison Park, og Evertons speaker og Radio City- DJ Simon Ross, som har arbeidet sammen med Mr Easton, holdt en tale. I pausen la supporterne rivaliseringen til side og hyllet programlederen.

- Vi trodde det ville være en fin gest etter det tragiske tapet av Phil. Han var profesjonell, en stor elsker av fotballen på Merseyside og veldig godt likt, uttaler en talsmann for Everton til Liverpool Echo. 

Det ligger an til at Liverpool vil følge opp med en lignende hyllest i forbindelse med hjemmekampen mot Manchester City 22.februar.

Easton jobbet som speaker med mikrofon ute på gressteppet på Anfield i pausen av førstelagets kamper. George Sephton, som er speaker i bua på Anfield, jobbet tett sammen med Easton.
- Nylig jobbet Phil og jeg som et team, med meg i kontrollrommet og ham på sidelinjen. Jeg må si det var en glede og et privilegium å jobbe med ham, forteller Sephton.

Easton jobbet som programleder ved den lokale radiostasjonen CityTalk, og forlot studioet ved 9-tiden mandag. Han døde senere av hjerneblødning hjemme i Crosby.