Alonso ikke fornøyd med sølv

Xabi Alonso samler ikke på sølvmedaljer. Andreplass i Premier League er ikke godt nok for baskeren. Dirk Kuyt lover ny tittelkamp neste år.

Liverpools vinnersjanser i Premier League er i ferd med å smuldre bort, og Xabi Alonso klarer ikke helt å skjule hvor skuffet han er over nok en sesong uten trofeer å vise til.

- I Premier League har vi vært bedre enn tidligere, men når du ikke vinner noe kan du ikke betrakte det som en god sesong, sier Alonso til Liverpool Echo.

- Vi kan ikke være annet enn skuffet over oss selv. Vi må være våre egne kritikere, og analysere de tingene vi ikke har gjort skikkelig. Selvsagt kan man være fornøyd med å ha gjort fremgang i Premier League, men vi må jobbe videre for å bli bedre. Suksess for Liverpool er å vinne trofeer, slår han fast.

- Det er bittert å se tilbake på alle uavgjortkampene og de to tapene vi har hatt denne sesongen. Du kan ikke unngå å tenke på hvor vi ville ha vært om vi hadde oppnådd et godt resultat til. Men jeg antar at alle lag i Premier League kan tenke på samme måten.

Akkurat som i fjor sommer har pressen i det siste sådd tvil om Alonsos Liverpool-fremtid. Både Arsenal og Manchester City skal ha vist interesse for midtbanespilleren, men Real Madrid synes å være den fremste kandidaten dersom Alonso virkelig skifter beite til sommeren. Selv velger Alonso å fokusere på Liverpools fremtid, i stedet for sin egen.

- Jeg har vært i denne situasjonen så mange ganger i min karriere nå. Dette er kun spekulasjoner og rykter, og du kan ikke kommentere slikt så lenge det er kun det.

- I stedet er det viktig å fokusere på hvordan vi kan bli enda bedre. Vi får prøve å bygge videre på det fundamentet vi har lagt denne sesongen, og prøve å ta laget til nye høyder. Vi må sørge for at vi tar tre poeng i kamper der vi ikke spiller opp mot vårt beste. Slikt kan utgjøre en stor forskjell ved sesongslutt.

Liverpool har vunnet åtte av sine ni siste ligakamper. Den niende endte uavgjort - 4-4 mot Arsenal. Dermed har de røde lagt press på Manchester United til siste slutt i kampen om ligamesterskapet.

- Dette handler om innstilling. Når du har selvtillit vil alle spillerne på laget score mål, ikke bare de mest kjente navnene. Vi har forskjellige spillere som scorer mål, og vårt angrepsspill har vært bra.

- Selv er jeg ikke så opptatt av å score x antall mål. Dersom jeg kan bidra med scoringer, er det fint, men mine oppgaver på laget er litt annerledes.

Alonso håper nå å bli spilleklar til søndagens kamp mot West Bromwich. Han stod over kampen mot West Ham, etter å ha blitt taklet stygt av Newcastles Joey Barton i matchen før det igjen. Barton ble den sjette spilleren til å se det røde kortet etter en takling mot Alonso denne sesongen.

- Tilfeldige skader er utenfor din kontroll, men når det dreier seg om stygge taklinger blir du enda mer skuffet over å bli skadet. Dette var ikke riktig øyeblikk å sette inn en takling på, og taklingen var i tillegg stygg, sier Alonso om Barton-taklingen.

- Jeg tror ikke andre lag bevisst prøver å ta meg. Det er bare en del av spillet. Taklinger skjer hele tiden. Jeg er ikke redd av den grunn. Ønsker du å spille i England må du forstå at dette er en del av spillet her. Fotballen er veldig fysisk krevende her, og du kan ikke trekke deg fra taklinger.

Alonso gratulerer ellers Steven Gerrard som "Footballer of the year".

- Det er vel fortjent etter den sesongen Steven har hatt. Han har gjort utrolig mange viktige mål for laget, og er en viktig spiller for oss. Vi kjenner alle hans kvaliteter. Han er sterk, har gode holdninger, og er en komplett spiller som både kan forsvare seg og angripe. Når du trenger et mål, leverer han som regel varene. Det er til stor hjelp for laget.

- Denne sesongen har han spilt i en litt annerledes rolle, mer som hengende spiss enn som tradisjonell midtbanespiller. Jeg tror det er en posisjon som passer ham godt.

Kuyt vil kjempe om tittelen neste år også
Dirk Kuyt føler seg trygg på at Liverpool vil være med i kampen om ligamesterskapet også i 2009/10. Manchester United trenger ett poeng fra morgendagens kamp mot Arsenal på Old Trafford for å sikre seg tittelen i år.

- Vi kan være stolte over egen innsats denne sesongen og måten vi har spilt på, uansett hva som skjer i den siste uken av sesongen. Vi kan gå med hodet høyt hevet, sier Kuyt til Liverpoolfc.tv.

- Vi har slått de beste lagene, Manchester United og Chelsea, to ganger hver seg i ligaen. Vi kan peke på for mange uavgjortkamper på hjemmebane, men vi må dra lærdom av dette, da vi er et ungt lag, legger nederlenderen til.

- Vi tror virkelig at vi kan bygge videre på dette, og oppnå våre mål. Vi har kvaliteten som behøves, og vi viser fremgang. Om det ikke riktig holder til mål denne gang, vil vi definitivt forsøke igjen neste sesong.

- Laget blir stadig mer rutinert, og spillerne har langtidskontrakter. Viktige spillere har takket ja til nye kontrakter, og vi tror alle at vi vil få ta del i noe stort. Vi har tro på dette, sier han.