Aquilani presentert

Alberto Aquilani forteller at John Arne Riises uttalelser om Anfield og Benítez var viktig for at han valgte Liverpool. Stolt av å komme til Liverpool. Takker Rafa for muligheten.

Alberto Aquilani ble presentert som Liverpool-spiller på dagens pressekonferanse på Melwood. 25-åringen forteller hvordan John Arne Riises uttalelser om Anfield og Rafael Benítez gjorde ham overbevist om at et klubbskifte fra AS Roma til Liverpool FC var det rette. Riise kom til Roma for 12 måneder siden etter syv år på Merseyside. 
- Det er klart jeg er Riises venn, og han har snakket mye om Liverpool til meg, sa Aquilani til journalister på Melwood.

- Jeg har snakket med ham om The Kop og de flotte supporterne. Jeg kan ikke vente med å komme i gang. 

- Jeg har aldri spilt på Anfield, men jeg har hørt mye om den unike atmosfæren som råder der.
  
- Rafa Benitez var svært viktig for at jeg havnet her. Riise snakket varmt om ham, og han sa at han kunne hjelpe meg til å vokse som spiller.
  
- Jeg var allerede kjent med hans arbeide og satte pris på det før denne muligheten til å komme hit dukket opp. Jeg liker måten laget spiller på, og det var klart en avgjørende faktor.
  
- Jeg er veldig stolt over at Rafa valgte meg. Jeg vil også takke (sjefsspeider) Eduardo Macia, som var veldig viktig.
  
Aquilani er for tiden uten med en ankelskade, men ser frem til å spille sammen med verdens beste midtbanespiller. Italieneren forventes å operere bak Torres og Gerrard. 
- Jeg ser svært mye frem til å spille med den type spillere, sa Aquilani.
  
- Det er et lag med gode spillere, og det har det vært i noen år nå. Jeg har alltid likt spillesystemet og spillerne her. Selv før jeg kom hit, syntes jeg at Gerrard var den beste midtbanespilleren.
  
- Jeg er veldig stolt over at jeg skal spille sammen med ham, og jeg håper jeg kan lære av ham.
  
(Nyhetssaken fortsetter under bildet.)

Aquilani har også tro på at han kan klare å legge skadeproblemene bak seg, og mener at han skal finne seg til rette i fysiske Premier League.   
- Da jeg kom hit, visste jeg om problemet med ankelen, sier han.

- Jeg ble undersøkt av leger, og legen her har kartlagt problemet jeg har. Han sa at han kunne løse det. Han har et veldig godt bilde av skaden.
  
- Jeg er her på lang sikt, og jeg har håp om at problemet vil bli kurert for godt.
  
- Det er klart jeg vil spille så snart som mulig, og jeg tror ikke det vil bli et problem. Det er klart det er en annen type liga enn i Italia, men jeg tror ikke vil bli et problem heller.
  
- Jeg tror at Premier League er den vanskeligste. Det er en av de beste ligaene, og det finnes noen veldig viktige lag her. Det er et veldig vanskelig nivå, men jeg er veldig glad for å spille her.
  
- Vi er definitivt en av kandidatene til å vinne Premier League. Det er synd at jeg ikke kan spille med en gang, men jeg gjør alt for å bli bedre. Jeg kan ikke vente. 

Aquilani kom til Liverpool som følge av Xabi Alonsos klubbskifte til Real Madrid, og italieneren bruker anledningen til å forklare at han er en annen type spiller enn Alonso.  
- Jeg håper at jeg kommer til å få en viktig rolle, sier han.

- Manageren kjenner åpenbart mine egenskaper og sterke sider. Jeg håper å kunne oppfylle alle forhåpninger han har om meg.
  
- Jeg er en midtbanespiller som beveger meg mye. Jeg prøver å kombinere kvalitet med bevegelse. Jeg er ikke en statisk spiller. Jeg beveger meg mye rundt, og jeg tror det er en av mine sterke sider.
  
- Xabi var veldig viktig her, og jeg er ikke hans naturlige erstatter. Jeg har ikke de samme egenskapene som ham. Han var veldig viktig her, og jeg håper jeg kan være bli like viktig.
  
Aquilani ble også spurt om Liverpools historie, og han kjente godt til klubbens Serievinnercup-triumf i Roma i 1984. 
 - Alle vet mye om Liverpools historie. Den er verdenskjent, og ikke bare fordi de har vunnet fem europeiske cuper, sa den italienske landslagsspilleren.
  
- Jeg vokste opp i Roma, og finalen i Roma var noe jeg er veldig klar over. Du kan ikke overse den enorme fortiden denne klubben har.
  
- Jeg er veldig fornøyd. Dette er en viktig mulighet for meg. Jeg er i en stor klubb her, og jeg er veldig glad for å komme hit. Jeg sier dette fordi Liverpool er blant de beste i verden, med en svært viktig historie.
  
Aquilani snakket om beslutningen om å forlate hjembyen Roma til fordel for Liverpool. Han tror også at det å spille i England vil øke sjansen til å spille for Italia i VM neste sommer.  
- Det var en meget viktig beslutning, og en vanskelig en, fordi jeg er født og oppvokst i Roma, sier han.
  
- Jeg var og er en supporter for det laget. Så dette er et valg i livet for meg. Jeg tror det var en god beslutning for alle involverte. Jeg er veldig takknemlig overfor Roma for at de lot meg få spille i Serie A og landslaget, og for at de lot meg reise og spille for et lag som Liverpool.
  
- Jeg snakket med (landslagssjef) Marcelo Lippi før jeg kom hit. Han forsikret meg om at det definitivt ikke vil bli et problem. VM er veldig stort for meg. Jeg skal gjøre mitt beste for å komme dit, men for å gjøre det må jeg spille godt her. Det er definitivt en fordel for meg å være her.