Aquilani ventes til Merseyside i dag

Flere aviser skriver at Alberto Aquilani vil ankomme Liverpool i dag, i håp om å sluttføre en overgang. Riise gir Aquilani de beste skussmål, men kan ta tid å finne seg til rette i England.

Liverpool Daily Post skriver at Alberto Aquilani kommer til Liverpool i dag for å fullføre en overgang fra Roma til Liverpool. Et klubbskifte avhenger av om den skadeforfulgte midtbanespilleren består den medisinske testen. Aquilani har fått tillatelse til å forhandle om personlig kontrakt med Liverpool, men dette forventes kun å være en formalitet.

Lokalavisen mener at spilleren vil bli Liverpools nest dyreste kjøp i historien, bare Fernnado Torres har kostet mer. Det har versert overgangssummer fra £16M til £20M i engelsk presse. Liverpool Echo skrev £16M i går. Liverpool Daily Post opererer med £20M. Paul Joyce i Daily Express påstår at de røde betaler £18M i første utlegg, men at totalen kan ende opp med £20M. Anfield-klubben skal stå klar til å tilby ham en femårskontrakt verdt £85000 i uken. 25-åringen blir trolig ikke helt restituert etter en ankeloperasjon før om en måned.

John Arne Riise har bare lovvord å komme med om Alberto Aquilani.
- Da jeg kom til Roma, visste jeg ingenting om Aquilani, sier Riise til Daily Express.

- Jeg visste alt om Francesco Totti, Daniele De Rossi og Philippe Mexez, men Aquilani var en spiller som overrasket meg mest de første månedene med hva han kunne.

- Han er virkelig god med ballen, har gode pasninger og god bevegelse, samt jobber hardt og er en god proff.

- Han liker å ha ballen i føttene, men ikke fordi han liker å drible. Han ønsker bare å holde laget i bevegelse. Han står aldri stille. Han løper hele tiden.

- Det er opplagt at han løper mer enn Xabi og er sannsynligvis mer farlig når det gjelder å komme inn i feltet og score mål.

- Da jeg kom til Roma, var han naboen min. Han hjalp meg mye. Han er en god venn. Liverpool vi få en veldig god spiller.

Aquilani fikk kun 14 ligakamper forrige sesong grunnet en ankelskade. I Italia beskrives han som en fremragende teknisk spiller, men med lavt smertenivå. Riise er spent på hvordan Aquilani vil finne seg til rette i engelsk fotball.

- Det er en klar forskjell mellom den italienske og engelske ligaen. Her er det mer taktisk. I England er det fram og tilbake i 90 minutter. Det er mer vekt på kraft og fysisk styrke. Men for Cristiano Ronaldo handler det ikke om fysikk. Han har vært den beste spilleren i Premier League de seneste sesongene.

- Alle kan finne seg til rette. Det tar bare tid. Nøkkelen er hvor lang tid det tar. Jeg var heldig. Jeg fant meg ganske for til rette da jeg kom fra Monaco. Alberto er en som ønsker å gjøre det meste ut av sitt talent og vise hva han er god for. Hvis Liverpool kommer inn for deg, er det veldig vanskelig å si nei.

Riise tror at Liverpool kan bli enda mer offensivt innrettet med Aquilanis ankomst, og han har tro på at de røde kan hente hjem ligagullet.
- Forrige sesong var jeg sikker på at de ville klare det. De hadde en fantastisk start, men spilte uavgjort i noen kamper og United var sterkere.

- Jeg håper virkelig at de kan greie det denne gang. Det er synd at Xabi og Arbeloa har reist, men Glen Johnson er en glimrende signering.

- Alle Premier League-kampene vises på Sky Italia. Jeg fikk sett alle Liverpool-kampene forrige sesong. Klubben er i hjertet mitt. Jeg opplevde alle mine høydepunkter i Liverpool. Jeg snakker fremdeles md Steven og Carra, samt Pepe Reina og Dirk Kuyt.

- De første månedene i Roma var tøffe, lære nytt språk og finne seg til rette, men jeg er lykkelig her nå. Jeg nyter det. Vi kan få en virkelig god sesong, og jeg håper at også Liverpool får det.