Arbeloa håper å slå gamleklubben

Alvaro Arbeloa er den eneste Liverpool-spilleren med en fortid i Real Madrid. Nå ønsker han å beseire sin gamle klubb i løvens hule.

Alvaro Arbeloa er noe så sjelden som en Liverpool-spiller som har spilt for morgendagens motstander, Real Madrid. Høyrebacken angrer imidlertid ikke på at han forlot Santiago Bernabeu.

Arbeloa ankom Real Madrid fra Real Zaragozas ungdomslag i 2002, men fikk bare to førstelagskamper for Madrid-klubben før ferden gikk videre til Deportivo La Coruna. Han var imidlertid fast inventar på Reals B-lag, Castilla.

- Jeg fikk ikke spille mye i Madrid, så jeg hadde ingen annen mulighet enn å flytte på meg. Men jeg trivdes i klubben, og er på ingen måte bitter over hva som skjedde, sier forsvarsspilleren til LFC Magazine.

Real hadde backer som Roberto Carlos og Michel Salgado, og Arbeloa innså at det ville bli vanskelig for ham å bli fast inventar på førstelaget.

- Jeg husker debuten min for Reals førstelag. Jeg kom inn og spilte en halvtime mot Betis. Jeg gjorde det svært bra. Vi lå under 1-0 da jeg kom inn, og vi klarte 1-1. Jeg spilte sideback, selv om jeg hadde spilt midtstopper hos Castilla. Real hadde mange store spillere den gangen, men jeg fokuserte kun på egen innsats. Deretter fikk jeg ikke spille neste kamp, og da innså jeg at det var svært få spillere som tok steget opp fra Castilla til førstelaget. Kun to spillere fra det laget jeg spilte på klarte å ta steget opp. Det var Francisco Pavon og Alvaro Mejia. Ingen av dem er i klubben lenger nå.

Nå returnerer Arbeloa til Santiago Bernabeu som veletablert på Liverpools høyreback.

- Det blir merkelig å spille mot Real. Men laget og staben er totalt forandret fra min tid i klubben, så jeg er på ingen måte sentimental. Vi går for seier.