Aurelio glad for konkurranse

Aurelio synes det er fint å ha Insúa tilbake. Bra med konkurranse om plassene. Insúa skuffet over U20-mesterskapet. Glad for å være tilbak mot Sunderland. Ser frem til Manch Utd-kampen.

Fabio Aurelio hadde, sammen med Yossi Benayoun, best snitt på liverpool.nos spillerbørs i februar. Men i kampen mot Sunderland var Fabio Aurelio plassert på benken av Rafael Benítez. Unggutten Emiliano Insúa fikk sjansen. Aurelio er imidlertid glad for å se 20-åringen tilbake i den røde trøya.
- Hver gang Emiliano har fått muligheten, har han vist kvalitet, og den var ikke annerledes her om dagen, sier Aurelio til Liverpool Echo.

- Det er bra for ham som individ, men det er også bra for laget. Det betyr at vi har en annen spiller som blir involvert, og det gjør troppen sterkere. Det gir manageren flere alternativer.

- Når du er i en stor klubb som Liverpool, vet du alltid at du må konkurrere om plassen din, men når det kommer til stykket så konkurrerer vi alle for lagets beste.

- Vi må alle jobbe hardere for å hjelpe laget. Konkurranse om plassene er bare en del av det.

- Vi arbeider sammen, og når det gjelder Emiliano og meg, så vil begge det beste for laget.

Emiliano Insúa mistet ti kamper med Liverpool grunnet deltagelse i det søramerikanske U20-mesterskapet med Argentina. Han virker å ha mer tillit av Rafael Benítez enn £7M-spilleren Andrea Dossena. 20-åringen kan kanskje bli den langsiktige løsningen på venstrebacken. Selv er han glad for å være tilbake på Merseyside. U20-mesterskapet ble en nedtur. Argentina klarte ikke å kvalifsere seg til U20-VM for første gang på 16 år, og Insúa ble utvist i den siste kampen mot Colombia.
- Det var ingen god opplevelse for meg, fordi vi kvalifiserte oss ikke for neste runde (U20-VM), sier Insúa.

- Det er klart vi hadde ønsket å gjøre det bedre enn dette, men dessverre fungerte det ikke som vi hadde håpet.

- Jeg måtte være der, noe som gjorde at jeg gikk glipp av kamper med Liverpool, men dette er historie nå. Jeg må legge det bak meg og bare fokusere på Liverpool og kampene som vi har framover.

- Vi har ti kamper igjen i Premier League. Forhåpentligvis vil jeg kunne spille så mange av disse kampene som mulig.

- Mens jeg var borte, var jeg i stand til å holde et øye med Liverpools resultater. Det er likevel ikke det samme som å være der og være med i troppen. Men nå kan jeg se frem til kampene som kommer.

Insúa er ikke registrert for spill i Champions League, og kan derfor konsentrere seg fullt om ligaen. Kampen mot Manchester United kan bli hans neste opptreden på førstelaget.
- Jeg kan ikke spille i Champions League mot Real Madrid, så dette betyr at jeg må fortsette å jobbe hardt på trening og se frem til neste kamp.

- Jeg er svært begeistret over tanken på å spille mot Manch United. Jeg vet ikke om jeg vil være på laget eller ikke, men jeg må fortsette å gi alt jeg kan på trening. Det vil være bra for meg om jeg kan spille den.

- Jeg kan huske jeg så kamper mellom Liverpool og United da jeg var ung i Argentina.

- Det er en kamp som blir sett i hele verden. Det er en stor kamp for alle å spille i, og nå har jeg en sjanse til å bli involvert. Jeg må holde fokus og håpe at jeg kan komme på laget.

Insúa vet at han må jobbe hardt for å beholde plassen i startoppstillingen. Aurelio og Dossena vil gjerne også spille.
- Jeg er virkelig glad for at jeg ble plukket ut til å spille på laget mot Middlesbrough. Jeg vet at vi har andre gode venstrebacker i Liverpool, kommenterer Aurelio.

- Men jeg vet at jeg må holde det gående og prøve å gi alt i hver kamp fordi et er så stor konkurranse om plassene i en klubb som Liverpool, fortsetter Insúa.

- Det var veldig bra for meg å være tilbake på laget, og jeg likte det svært godt fordi vi vant foran egne fans.
- Vi spilte ganske bra. Det er viktig for oss alle å fortsette slike og holde nivået oppe slik at vi kan fortsette å plukke poeng.