Aurelio spiller for ny kontrakt

Fabio Aurelios kontrakt med Liverpool går ut til sommeren, og nå spiller han for en ny avtale. Sjansene er store for at brasilianeren starter mot Sunderland. Fotballdebatt ved universitetet.

Fabio Aurelio kom til Liverpool i juli 2006. Hans nåværende avtale utløper neste sommer, og han står dermed fritt til å snakke med andre klubber allerede etter nyttår. Brasilianeren ønsker imidlertid ikke å skifte beite. Hans familie har slått rot på Merseyside, og han ønsker å fortsette som Liverpool-spiller.

Venstrebacken har kun spilt 92 kamper (66 fra start) siden Bosman-overgangen fra Valencia, grunnet skader. Han har gjort fire mål for klubben.

Nå håper han at alle skadene er et tilbakelagt stadium, slik at han får en lang uavbrutt rekke med kamper denne sesongen.

- Jeg er komfortabel i Liverpool, og familien min har slått rot her. Men jeg vet fremtiden avhenger av hvilke planer manageren har for meg, uttaler Aurelio til Liverpool Echo.

- Vi startet samtaler om en ny kontrakt før forrige sesong var over, men så pådro jeg med denne kneskaden i sommer, og etter det har det ikke vært mer snakk om kontrakten, forteller han.

- Nå ønsker jeg bare å spille fotball før jeg tenker på noe annet. Vi får se hvordan det går fremover.

Ettersom Lucas, Javier Mascherano og Emiliano Insua ikke kommer hjem fra Sør-Amerika før i morgen, kan vi anta at Aurelio blir å finne i startoppstillingen på Stadium of Light på lørdag. Det styrker også brasilianerens aksjer at Steven Gerrard står i fare for å miste kampen grunnet sin lyskeskade.

- Jeg har følt meg mer komfortabel i Liverpool for hver sesong som har gått, og jeg har mange gode lagkamerater. Dette føles som mitt hjem, sier Aurelio.

- Jeg trives i byen og med det livet jeg har, og derfor har tiden her gått veldig fort. Jeg har det virkelig morsomt. Man ønsker trygghet, og derfor håper jeg å kunne fortsette karrieren her, avslutter han.

Fotballdebatt på universitetet
Tidligere daglig leder i Liverpool FC, Rick Parry, tidligere daglig leder i det engelske fotballforbundet, Brian Barwick, og daglig leder i Everton FC, Robert Elstone, er blant deltakerne i en fotballdebatt på universitetet i Liverpool i kveld. Dr Rogan Taylor vil lede debatten.