Ayala håper på flere førstelagskamper

Selv om Liverpool har hentet inn stoppercover i Sotirios Kyrgiakos, så har ikke Daniel Ayala gitt opp håpet om å få spille flere førstelagskamper denne sesongen. Får sjansen i ligacupen?

18-åringen som spilte finale i FA Youth Cup i fjor debuterte for førstelaget i serieåpningen mot Tottenham som innbytter for en skadet Martin Skrtel, og spilte så hele påfølgende kamp mot Stoke. I forrige uke var han imidlertid tilbake på reservelaget, og Liverpools nummer 40 starter nok også kveldens reservelagskamp mot Bolton.

- Det er nesten utrolig at jeg skulle få sjansen på førstelaget så raskt. Jeg vet jeg må stå på fremover, og gjøre mitt ytterste på hver trening. Jeg er veldig stolt over å ha spilt på Liverpools førstelag, kommenterer midtstopperen til Liverpoolfc.tv.

- Det var fantastisk å få reise med førstelaget til treningsleiren i Sveits i sommer, noe som ga meg mye selvtillit. Og det var minst like fantastisk å få spille det siste kvarteret mot Tottenham. Det var utrolig å spille foran så mange tilskuere. Det var veldig spennende. Manageren fortalte meg at jeg skulle gå ut på banen og spille som vanlig, forteller han.

- Dagen før Stoke-kampen fikk jeg beskjed om at jeg skulle spille fra start i den matchen. Jeg var mer nervøs enn jeg var foran Tottenham-kampen, da dette var min debut fra start på Anfield. Jeg spilte der i finalen i juniorcupen i fjor, men da var det ikke så mange folk til stede.

- Det var spennende å spille foran The Kop, og når jeg kom ut på banen var det et utrolig leven fra tribunene. Det var en veldig spesiell opplevelse å spille sin første A-kamp på Anfield, og jeg er stolt over at vi klarte å holde nullen.

- Etter kampen sa manageren at jeg hadde gjort det bra, og ba meg fortsette å jobbe hardt fremover. Dessverre var det ingen fra min familie som kunne overvære kampen, men jeg snakket med min bror Raul, min mor og min far på telefon en time etter kampen, og de var veldig glade over hva jeg hadde oppnådd.

Ayala innser at det blir tøft å få mye spilletid for førstelaget denne sesongen, nå som han har konkurranse fra karer som Carragher, Skrtel, Agger og Kyrgiakos.

- Jeg får bare stå på videre og jobbe hardt, for å bevise at jeg er god nok. Dersom jeg trener godt og spiller bra for reservelaget, får jeg kanskje sjansen i Carling Cup.