Ayre og Nash forhandler i Kuwait

The Times hevder at Al Kharafi-familien er seriøst interessert i å kjøpe ut Gillett og Hicks. Ian Ayre og Philip Nash deltar aktivt i forhandlingene.

Seriøse The Times skriver i likhet med The Daily Telegraph at Al Kharafi-familien er i forhandlinger om å kjøpe Liverpool FC. Oppslaget i The Times avviker fra oppslaget i The Daily Telegraph på noen få punkter. The Times estimerer formuen til Al Kharafi-familien til £8 milliarder, ikke £9 milliarder. Samtidig hevder The Times at Hicks & Gillett kommer til å la Liverpool gå for £500M, ikke £600M.

The Times skriver også at Tom Hicks og George Gillett jr aktivt har søkt etter en kjøper det siste året, etter å ha innsett at de ikke har ressursene som kreves for å matche ambisjonene til klubben i det nåværende finansielle klimaet.

The Times påstår at amerikanerne tok kontakt med Al Kharafi-familien i oktober (The Daily Telegraph skrev at Gillett kontaktet dem i vår), og at araberne avbrøt handelen uten noen forklaring ved den anledningen. Det skal først ha skjedd etter en grundig gjennomgang av klubbens regnskaper, en såkalt "due dilligence".

Skal man tro The Times er sannsynligheten mye større for at det virkelig blir noe av handelen denne gangen. Avisen er ikke sikker på om det har foregått samtaler ansikt til ansikt mellom Al Kharafi-familien og klubbeierne ennå. Avisen er heller ikke sikker på om det er snakk om kjøp av alle aksjene, eller bare Gilletts halvdel nå i første omgang, for deretter å kjøpe ut Hicks på et senere tidspunkt.

- Al Kharafi-familiens interesse er seriøs, og representanter for Hicks har vært tilstede på en rekke møter. Liverpool FC har også sendt to mann, kommersiell direktør Ian Ayre og finansiell direktør Philip Nash, for å ta direkte del i samtalene, skriver The Times.

Dersom kjøpet blir en realitet tror The Times at Al Kharafi-familien vil anse Liverpool som et familieforetak.