Babel på vei vekk?

Ryan Babel kommer med krasse uttalelser mot både manager Rafael Benitez og noen av sine lagkamerater i dagens Echo, og signerer med det mer eller mindre sin egen transfersøknad.

Babel er som kjent ikke med til Budapest, da han er uaktuell til kveldens kamp mot Debrecen etter ankelskaden han pådro seg mot Manchester City. Nå tar han bladet fra munnen, og hevder at Benitez må ta mye av skylden for at han ikke har blomstret i Premier League. 22-åringen påstår også at hans utvikling har blitt hemmet av egoistiske lagkamerater!

Liverpool Echo betrakter uttalelsene som siste spiker i kista for hollenderens Liverpool-karriere, og tror at Benitez nå kommer til å selge Babel i januar.

- Jeg har prøvd å snakke med manageren, men det er det ikke vits i. Tilbakemeldingene jeg får kan jeg ikke bruke til noe som helst, utbasunerer Babel til lokalavisen.

- Managerens filosofi er enkel. Yt maksimalt på trening, og din sjanse vil komme. Men noen ganger undrer du på hvor lenge du må gjøre dette før sjansen kommer. Mange av mine lagkamerater spiller flere dårlige kamper i rekkefølge, men får stadig fornyet tillit. Det får ikke jeg.

- Benitez er ikke en kar det er lett å vinne tillit hos. Han er en manager som ofte gjør det stikk motsatte av det du forventer av ham.

- Hver gang agenten min har en prat med ham, understreker han at jeg ikke kan forlate klubben fordi han har tro på meg. Vi har stolt på at han snakker sant. Men det er ikke samsvar mellom ord og handling. Vi har blitt enige om å vurdere situasjonen på nytt i januar. Har det ikke skjedd noe innen den tid, så må jeg være ærlig å si at jeg ønsker å spille for en annen klubb.

- Jeg ønsker fortsatt å bli i Liverpool. Men jeg føler at jeg til stadighet må bevise for mange her at jeg har det som skal til. Det mener jeg er urettferdig og synd. Jeg har vist hva jeg duger til mange ganger, og jeg vet jeg kunne ha nådd lenger i min utvikling nå. Men når ingen hjelper deg, blir det vanskelig.

- På to og et halvt år i Liverpool har jeg aldri startet i tre kamper på rad.

Babel har kommet inn som innbytter i 58 av sine 105 kamper for klubben.

- Alle spissene i klubben lever for sin egen suksess. Det er vanskelig for meg som ikke er egoistisk av natur å opptre egoistisk. Jeg vet ikke om mine lagkamerater har blitt sjokkert over min personlighetsforandring, men jeg har merket at de har blitt forvirret av og til.

- Normalt vil jeg slå en pasning, men nå har jeg begynt å skyte selv isteden. Jeg ser de ikke er fornøyd med dette, og ansiktsuttrykkene viser tydelig at de mente at de var i en bedre posisjon. Men jeg kommer ikke til å gi dem noen forklaring, for de forklarer seg heller ikke når jeg roper på ballen og ikke får den.

- Vi har spillere fra en rekke ulike kulturer, men på banen fremstår vi som en sammensveiset gjeng. Men utenfor banen går alle hver sin vei. De spansktalende spillerne holder sammen. De unge spillerne utgjør en annen klikk. Selv går jeg best sammen med Benayoun og Lucas. Dirk Kuyt? Jeg er ikke mye sammen med ham. Dirk har blitt akseptert av den spansktalende gruppen. Han er mye sammen med dem, og det virker som han skjønner vitsene deres.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken