Babel vil redde sesongen

Ryan Babel sier til Echo at han håper at Champions League vil inspirere spillerne til å redde sesongen i Lyon. De røde satte kursen mot Frankrike i dag, vel vitende om at kun seier er godt nok.

Tanken på Europa-liga i stedet for Champions League etter nyttår er lite fristende for Babel og hans lagkamerater. Men nederlenderen er fullt klar over at avansement fra gruppespillet i Champions League nå henger i en tynn tråd.

Babel henter imidlertid inspirasjon fra det faktum at Liverpool har kommet seg videre fra tilsvarende pressede situasjoner tidligere. Som for eksempel mot Olympiakos i desember 2004 og mot Marseille i desember 2007.

- Vi tapte mot Fulham, men jeg tror fortsatt vi har selvtillit nok til å spille bra i morgen. Champions League er en annerledes turnering. Vi har en god historikk i denne turneringen, og vi tror vi kan gjøre det bra nok en gang, sier den tidligere Ajax-spilleren.

- Vi må stå sammen som lag. Vi har tapt noen kamper, og det er ikke bra, men vi viste mot Manchester United at vi kan spille bra. Det var et godt eksempel på hva vi er i stand til. Spiller vi med hjertet utenpå trøya og drar lasset sammen, kan vi slå hvem som helst. Lyon er en ny kamp.

- Vi tror vi kan reise til Frankrike og få det resultatet vi trenger, og når vi får noen spillere tilbake fra skader vil vi fremstå som mye sterkere.

- Tapet for Fulham var tøft å takle. Vi kontrollerte mesteparten av kampen, og prøvde å sette dem under press i andre omgang. Vi var uheldige med den første utvisningen. Etter min mening var det for strengt dømt. Det samme gjelder Carras utvisning. Jeg mener det var to avgjørelser som fikk innvirkning på kampen.

- Men vi bidro også med egne feil. Dirk bestemte seg for å holde ballen i spill foran deres andre scoring, så folk vi si at målet var hans feil. Men hadde vi forsvart oss skikkelig som lag, ville vi ikke ha sluppet inn et slikt mål. Laget gjorde en rekke feil, og i tillegg spilte dommeren inn. Det kostet oss seieren mot Fulham.