Balague: - Ikke råd til Silva

Guillem Balague mener at Rafael Benítez kanskje gjør et kjøp til når Alberto Aquilani er sikret. Det kan bli en midtstopper. Liverpool har ikke råd til å betale 28 millioner euro for David Silva.

Journalisten Guillem Balague skriver på sin nettside at David Silva nok blir for dyr for Liverpool. Kanskje henter Rafael Benítez inn en midtstopper når kjøpet av Alberto Aquilani er i boks.

- Rafa Benitez kan bare gjøre ytterligere én signering av betydning i sommer, og det kan meget vel bli en midtstopper. Når kjøpet av Aquilani er fullført, har ikke Liverpool midler tilgjengelig for å hente David Silva. Det vil koste minst 28 millioner euro å prise Silva vekk fra Mestalla. Det beløpet er over det Liverpool er i stand til å bruke på en spiller for øyeblikket, skriver Balague.

- Som Rafa bekreftet på begynnelsen av sommeren i et intervju på dette nettstedet (guillembalague.com), er David Silva en spiller han liker veldig godt, men det er en grense for hva som vil bli betalt. Nå som Benayoun har bevist sin verdi, er ikke den spanske landslagsspilleren en nødvendig prioritering for Benitez. I begynnelsen av sommeren, da det ble klart at Silva skulle koste over på 20 millioner euro, droppet Rafa sin interesse. Nå som Benayoun har fått en forbedret kontrakt, kommer ikke Liverpool-sjefen til å endre mening. Selv om han skulle gjøre det, så har han ikke penger.

- Det ble rapportert i spansk TV i går at Valencia hadde tilbudt David Silva til Liverpool, men Premiership-klubben avslo tilbudet. Hvorfor skulle Valencia gjøre det? Situasjonen på Mestalla er litt av en motsigelse og uforutsigbar, men vi kan anta at de har behov for å selge. De er opptatt av at ingen kommer inn for et kjøp av enten David Silva eller David Villa (til tross for at de kan være i ferd med å få en betydelig sum fra Barcelona om en avtale for Juan Mata går i havn).