Barmby frykter ikke Liverpool

Tidligere Liverpool-spiller Nick Barmby mener at hans Hull har intet å frykte foran møtet med de røde i morgen. Torres venter på sin 50. scoring, mens Kuyt står foran sin 100.ligakamp.

Hull kjemper en tøff kamp for å unngå nedrykk, mens Liverpool fortsatt jakter ligatittelen. Derfor blir KC Stadium fullsatt i morgen.

- Spiller du med frykt i denne ligaen vil du få bank, slår Nick Barmby fast til Hull Daily Mail.

- Mot et lag som Liverpool kan du ikke legge deg bakpå og beundre deres fantastiske spillere. Da vil du umiddelbart få svi. Vi tok ett poeng på Anfield fordi vi reiste dit uten frykt og la press på dem, legger han til.

Morgendagens kamp blir Liverpools første visitt til Kingston Communications Stadium. Sist lagene møttes i Hull vant Liverpool 5-1 på gamle Boothferry Park i en ligacupkamp i september 1999. Sist Liverpool spilte ligakamp borte mot Hull var i januar 1960, da en scoring av Jimmy Melia sikret de røde en 1-0 seier.

Da lagene møttes på Anfield i høst endte kampen 2-2. Hull ledet 2-0 etter 22 minutter, takket være en scoring av Paul McShane og et selvmål av Jamie Carragher. Steven Gerrard sørget med sine to scoringer for at ledelsen ble utlignet i løpet av ti minutter.

Liverpool har aldri tapt en offisiell fotballkamp mot Hull. 13 ganger har lagene møttes gjennom tidene, og de røde har vunnet 10 av disse.

Det er også verdt å merke seg at Liverpool har vunnet 10 bortekamper denne sesongen. Kun Chelsea med 11 har vunnet flere. Rafael Benitez sitt mannskap har fortsatt tre bortekamper igjen å spille, men har allerede plukket like mange poeng på bortebane som i hele fjor (34). Ett poeng til medfører ny rekord i bortepoeng i Rafael Benitez sin tid i klubben.

De røde har for øyeblikket åtte poeng mer enn de hadde etter 33 kamper i fjor. Ofte har de kommet tilbake etter å ha blitt liggende under. Motstanderen har tatt ledelsen i 11 ligakamper denne sesongen, men Liverpool har kun tapt en av disse (borte mot Middlesbrough).

Dersom Fernando Torres gjør mål i morgen, vil det bli hans 50.scoring for Liverpool. I morgen spiller han sin 81.kamp for de røde, og med en scoring på KC Stadium vil han være den fjerde raskeste spilleren i Liverpools historie til å nå 50 scoringer. En plass han i så fall vil dele med George Allan og Sam Raybould. De tre raskeste til å nå 50 mål er Albert Stubbins (77 kamper), Jack Parkinson (78 kamper) og Roger Hunt (79 kamper).

Torres har gjort fem mål på sine siste fire kamper, mens Yossi Benayoun har gjort fem mål på sine siste åtte kamper.

Det er også verdt å merke seg at Dirk Kuyt vil spille sin 100.ligakamp for de røde om han slipper til på KC Stadium.

Hull har vunnet tre og tapt åtte av sine hjemmekamper denne sesongen. 14 poeng er den dårligste hjemmestatistikken av samtlige lag i Premier League. Tigrene har sluppet inn hele 30 mål på hjemmebane, en begredelig statistikk som kun West Bromwich kan matche i toppdivisjonen. Kun Wigan (15) har scoret færre ganger på hjemmebane enn Hull (16).

Hull har faktisk ikke vunnet noen av sine siste åtte hjemmekamper. Tre poeng er den magre poengfangsten på disse kampene.

De tre hjemmeseirene som Hull har fått med seg er ettmålsseire over Fulham, West Ham og Middlesbrough. Tigrene har holdt nullen i kun tre av sine siste 24 ligakamper. Etter at de spilte uavgjort på Anfield i desember har de kun i en av 16 ligakamper gjort mer enn ett mål.

Etter 2-2 på Anfield stod Hull bokført med 27 poeng fra 17 kamper, og lå på sjetteplass på tabellen. Bare tre poeng bak Arsenal. Etter den tid har de kun fått med seg 7 poeng av 48 mulige, og ligger nå på 16.plass med nedrykksspøkelset hengende over seg.

Dommer på KC stadium er Martin Atkinson fra Yorkshire.