Bedre tid for toppklubbene

Fra og med neste sesong får klubbene en dag ekstra til forberedelser etter landslagsopphold. En rekke røde kan bli påvirket av at playoff kamper i Europa blir trukket etter seeding.

Etter et møte i eksekutivkomiteen i FIFA, holdt i Brasil, denne uka har det blitt bestemt at man vil gi klubbene en ekstra dag med sine spillere i forbindelse med internasjonale opphold.

Til neste uke vil brorparten av Liverpools førstelagstropp reise av gårde med sine landslag. De vil spille, de fleste, på lørdag og onsdag, før man i Liverpools tilfelle umiddelbart skal forberede seg til bortekamp i Sunderland lørdag 17.oktober. Fra og med september til neste år vil landslagene spille lørdag (eventuelt fredag/søndag) og tirsdag, slik at spillerne altså får en ekstra dag hos sine klubber.

På det samme møtet ble det også bestemt av de åtte toerne, fra de ni gruppene i Europas VM-kvalifisering, skal trekkes ut fra seeding 16.oktober. Det betyr at de fire beste av de åtte som blir avgjort de nærmeste to ukene, vil bli trukket mot et av de fire svakeste landene ut fra rankingen til FIFA.

Selv om England, Spania og Nederland er klare for VM som gruppevinnere, er det fortsatt en rekke røde spillere som kan bli involvert i playoff 14. og 18. november. Agger for Danmark, Voronin for Ukraina og i gruppe 2 er for eksempel både Israel med Benayoun, Degen med Sveits og Kyrgiakos hos Hellas involvert om å få minst 2.plass. Det er heller ikke umulig at unge spillere som N'Gog og Nemeth hos Frankrike og Ungarn kan være aktuelle innen sluttspillet til sommeren. Italia med Dossena og muligens Aquilani, samt Skrtel hos Solvakia er store favoritter til å vinne sine grupper, men kan teoretisk fortsatt komme på 2.plass.