Benítez forklarer byttene

Ngog fikk visst føling med noe, så derfor kom Kuyt inn. Torres måtte inn for å avgjøre kampen. Sliten Aurelio vet at manageren hadde fått kritikk om det hadde blitt poengtap. Arbeloa var veldig sliten.

Rafael Benítez valgte å bruke Ryan Babel og David Ngog fra start mot Portsmouth. Fernando Torres og Dirk Kuyt var slitne, og Xabi Alonso hadde pådratt seg en smell mot Everton. Alle tre satt på benken, men kom inn i løpet av kampen.
- Jeg trodde vi kunne vinne kampen med de spillerne vi hadde på banen, uttaler Benítez til the Times.

- Til slutt hadde vi noen spillere som var veldig slitne, spesielt Alvaro Arbeloa. Han var veldig, veldig sliten. David Ngog var også sliten. Jeg tror han kjente noe, så jeg tenkte: "Ok, jeg må gjøre noe".

- Etter at vi slapp inn et mål, synes jeg vi trengte mer kvalitet på banen. Jeg satte inn Xabi Alonso, og det siste var fordi vi måtte vinne kampen.

Liverpool gjorde defensive feil, og sonemarkeringssystemet på dødballer har blitt kritisert. Hermann Hreidarsson slapp til og headet inn frisparket fra Nadir Belhadj.
- Det er enkelt å skylde på en spiller for målet og si: "Det er hans feil". Jeg foretrekker at ansvaret ligger hos hele laget, forteller Benítez.

Fabio Aurelio er klar over at manageren ville fått kritikk dersom det hadde blitt poengtap på Fratton Park.
- Vi visste med de endringene Rafa gjorde at det kunne ha blitt prat og mye i pressen om vi tapte i dag. Så jeg tror det var veldig viktig å vinne for å holde på den gode mentaliteten og rette blikket mot de neste kampene.