Benítez forsvarer sonemarkering

Benítez mener spillerne fortsatt har tro på sonemarking selv om Liverpool også slapp inn et mål fra dødball mot City. Jamie Redknapp skeptisk til Rafa og sonemarkering.

De røde står nå med kun én seier på 10 kamper, og har sluppet inn 27 mål på 19 kamper i alle turneringer. Tolv av baklengsmålene har kommet fra dødball. Emmanuel Adebayor kunne nærmest fritt heade ballen i mål etter en corner da han utlignet til 1-1 på lørdag.

Liverpool blir stadig kritisert for å benytte sonemarkering. Benítez innrømmer at laget må forbedre seg på dette området, men har ikke planer om å legge om til mannsmarkering.

- Når du benytter sonemarkeringssystemet, må du angripe ballen. Dersom det er en spiller i nærheten av deg, må du gå inn i duell, uttaler Rafael Benítez til Liverpool Daily Post.

- Vi så på noen dødballsituasjoner på forhånd. Richard Dunne scoret mot dem da de brukte mann-til-mann. I England scores 35% av målene fra dødballer.

- Men det er klart at du må angripe rommet eller spillere. Det betyr ikke at du må stå som en stolpe.

- Jeg tror flesteparten av spillerne har tro på det. Kanskje du kan finne én eller to som ikke gjør det. Men vi var en av de beste, de beste, tidligere.

- Dette året har vært dårlig, men det er fortsatt tidlig i sesongen. Vi får se hvordan det går mot slutten. Vi har blitt bedre på dødballer, men det er noe vi må fortsette å se på.

Martin Skrtel er usikker på hva som skjedde da Emmanuel Adebayor scoret.
- Jeg tror det var en feil av alle oss tre i midten. Jeg vet ikke hva som skjedde, men han ble overlatt til seg selv og scoret altfor lett.

Redknapp skeptisk til Rafa og sonemarkering
Jamie Redknapp begynner å lure på om Rafael Benítez er den rette mannen til å lede Liverpool.
- De har vunnet én av ti kamper nå, og fansen vil begynne å tenke. De er utvilsomt bak ham, selv om han manipulerer fansen. Han får dem dit han vil, sier Redknapp til Sky Sports.

- Men det kommer til et punkt, dersom de ryker ut av Europa denne uken og så taper mot Everton, at fansen begynner å vakle og si at de se på hans rolle.

- Laget kommer ingen vei. Problemet du kommer til å få er om Fernando Torres vil spille i Europa League? Jeg tror ikke det.

- Hvis de ikke kommer blant de fire beste til slutt, vil det bli et stort problem.

- Vi har store problemer i kulissene med eierne, men det blir for lett å skylde på det. Ute på banen spiller ikke spillerne bra nok. Det er fakta.

Dessuten mener spilleren med mer enn 300 kamper for Liverpool at det er på tide å legge vekk sonemarkeringssystemet.
- For noen år siden var det best med sonemarkering fordi de var en av de beste til å forsvare seg på dødballer. Årsaken til det var at de hadde Peter Crouch og Sami Hyypiä, tbegge er over 195 cm.

- Det hadde ingenting å si hvordan du forsvarte deg når ballen kom, sone eller mann-til-mann. De klarerte ballen. Nå er det en situasjon hvor folk ikke tar ansvar.

- Man må kanskje innse og se at soneforsvar ikke fungerer. La oss gå over til mann-til-mann. I øyeblikket unnskylder han spillerne. Andre lag ser på det og de tror de kan score mot Liverpool.