Benítez krever det beste av Mascherano

Benítez ønsker å beholde Mascherano, men argentineren må levere spill på høyt nivå. Må kjempe for plassen på laget. Har mye å takke Liverpool for. U-landslagsnytt.

Javier Mascherano hadde et mislykket opphold i West Ham, men Rafael Benítez tok likevel sjansen på hente midtbanespilleren til Liverpool i januar 2007. Nettopp West Ham er Liverpools motstander i morgen.

Benítez uttaler igjen at spilleren må vise lojalitet overfor klubben som reddet karrieren hans. I sommer viste Barcelona stor interesse for 25-åringen, men Benítez ønsket ikke å selge. Katalanerne innså at det var liten vits å komme med et bud. Siden den gang har 25-åringen slitt med å finne tilbake til formen, og landslagkapteinen har også i bakhodet at VM kan ryke for Argentina. Situasjonen har ikke blitt bedre etter at Barcelonas fotballdirektør Txiki Begiristain sa at de gjerne signerer Mascherano neste år.

Mascherano har to år igjen av kontrakten han signerte med Liverpool februar 2008, og Benítez har ingen planer om å selge spilleren, men vil gjerne se ham på sitt beste i tiden fremover.
- Topplagene er alltid interessert i toppspillere. Det er normalt, uttaler Benítez til The Times.

- Men han har en kontrakt og vi ønsker å beholde ham.  Jeg har fortalt Txiki Begiristain tidligere at vi ønsker å beholde ham, og han vet min mening.

- Det var en vanskelig tid for Javier (da Liverpool signerte ham fra West Ham). Jeg kan huske jeg hadde et møte med ham. Han var litt nedbrutt, men så snart han så muligheten til å komme til en stor klubb som Liverpool, ble han virkelig fornøyd, og siden første dag har oppofrelsen hans vært virkelig god.

- Jeg hadde en samtale med ham nylig om hvor viktig det var for ham å komme hit. Nå er han kaptein for Argentina takket være Liverpool. Det er meget viktig, og for oss er det veldig viktig å få det beste ut av Mascherano dersom vi skal vinne kamper. Han har to år igjen (av kontrakten) og vi ville like å beholde ham. Hvis vi må snakke med ham, skal vi gjøre det, men han har tid nok. Han må spille på det nivået han har vært på tidligere, og da vil vi være fornøyde med ham.

Det ble sagt at Mascheranos kone, Fernanda, slet med å finne seg til rette i Liverpool og har tilbrakt mer tid i hjembyen Buenos Aires. Benítez fikk spørsmål om Mascherano er mer tilpass nå enn tidligere.
- Jeg håper det, men hovedsaken for meg er at han er en proff. Han har vært i London, og jeg tror han er veldig lykkelig i Liverpool. Hvis vi kan vinne noen kamper, tror jeg det vil bli lettere for en proff å være lykkelig.

Mascherano mistet Burnley-kampen grunnet en skade han fikk på landslagsoppdrag, og måtte nøye seg med et sent innhopp mot Debrecen på onsdag. Benítez gjør det klart at argentineren må kjempe for å vinne plassen tilbake.
- Alle spillerne vet hva de må gjøre på banen, så å skifte ut én eller to av dem utgjør ingen stor forskjell.

- Hvis Mascherano er skadefri, kan han spille, men Lucas og Gerrard gjør det bra som midtbanespillere. Han er en nøkkelspiller for oss, og han vil bli en nøkkelspiller for oss gjennom sesongen, men han var borte og Lucas og Gerrard spilte bra. Så jeg må håndtere situasjonen, men det er bedre for meg å ha disse problemene.

- Jeg synes han jobber veldig hardt. I én eller to kamper spilte han bra, men laget gjorde det ikke så bra i de to andre.

- Det er mer laget enn bare én spiller. Jeg kikket på ham på treningene, og han gjør det veldig bra. Han jobber virkelig hardt. I går og i dag var han meget god. Jeg så på ham spesielt fordi han gjorde noen øvelser som krevde hardt arbeid. Han var god i begge. I dag var det også slik. Stemningen på treningene er veldig god nå. Han er en av spillerne som bestandig jobber hardt, og som manager må man være fornøyd.

Treningskamper for Australia U20
Det australske U20-landslaget er for tiden på Kypros for forberedelser til U20-VM som begynner i neste uke. På torsdag meldte det australske forbundet at Dean Bouzanis var den eneste spilleren som manglet fordi han skulle spille en siste kamp for Liverpool før han sluttet seg til landslaget senere i uken. Som kjent var ikke Bouzanis ikke involvert i gårsdagens reserveoppgjør.

Australia U20 beseiret Trinidad & Tobago U20 2-1 i en treningskamp i går. Ytterligere to treningskamper venter før avreise til Egypt, mot England U20 i morgen og USA U20 på søndag.

Treningsleir for Tyskland U18
Det tyske U18-landslaget avholder treningsleir i Duisburg fra fredag 18. til søndag 20.september for å finpusse formen til U17-VM senere i høst. Christian Buchtmann er blant 34 spillere som har blitt innkalt.

Køhlert til EM-kvalik
Nicolaj Køhlert er tatt ut til EM-kvalifiseringskamper for Danmark U17. Alle tre kampene spilles i Montenegro. Den første kampen, mot Belgia, går avstabelen onsdag 23.september. Deretter venter Kroatia to dager senere. Mini-turneringen avsluttes mot vertsnasjonen mandag 28.september. De to beste lagene i gruppen går videre til eliterunden.