Benítez oppsummerer sesongen

Resultatene borte og mot de fire beste ble bedre. God andre halvdel skyldtes at bl.a. Mascherano, Gerrard og Benayoun kom i form. Hadde takket ja til 86 poeng før sesongstart. Se LFC TV kl 21.00.

Rafael Benítez oppsummerer den nylig avsluttede sesongen i et tre timers langt intervju med LFC TV klokken 21.00 norsk tid i dag. Manageren mener at Steven Gerrard kan bli bedre i rollen bak Fernnado Torres selv om kapteinen nettet hele 24 mål i 2008/09.
- Forhåpentligvis kan han bli enda bedre neste år, sier Benítez til LFC TV.

- Han kjenner posisjonen litt, men han er klar over at han fortsatt kan bli bedre. Det er én eller to små ting. Dersom han jobber med dem, vil han bli enda bedre.

29-åringen har scoret 92 mål på fem sesonger under Rafael Benítez, sammenlignet med 28 mål på de fem foregående sesongene.
- Han har lært mye, og han er fortsatt ivrig etter å lære. Hvis man analyserer tallene, har han scoret 23, 11, 21 og nå 24. Jeg husker når vi snakket om ham som høyreving, pratet alle om det i pressen, men han scoret likevel 23 mål det året.

- Nå, i en fri rolle har han fått 24, noe som er en fantastisk prestasjon av ham. Jeg er virkelig fornøyd fordi han har sagt at det er takket være lagkameratene, og det er positivt.

Liverpool avsluttet med å vinne ti av de elleve siste ligakampene. Liverpool scoret i gjennomsnitt 1,5 mål per kamp før jul, mens tallene viser 2,3 mål per kamp fra 2.juledag og frem til sesongslutt.
- Folk kan snakke om at vi må være mer offensive som vi var på slutten av sesongen, men vi gjorde mer eller mindre de samme tingene.

- Hvis dere analyserer våre uavgjorte kamper før jul, hadde vi mange sjanser. Det var alltid snakk om 20 sjanser, men vi tok ikke vare på dem.

- Forskjellen var at noen spillere gjorde det litt bedre. Javier Mascherano utgjorde en stor forskjell i andre halvdel av sesongen, og Gerrard ble også bedre etter som sesongen skred frem.

- Også Benayoun. Yossi spilte veldig bra, og var en nøkkelspiller for oss mot slutten. Hvis spillere som Yossi eller Gerrard spiller bra, vil laget få flere muligheter fordi de er gode til å spille den siste pasningen.

Liverpool satte press på Manchester United i kampen om ligatittelen. Ligaen var ikke avgjort før Liverpool møtte West Bromwich i nest siste ligarunde 17.mai.
- Jeg snakket hver uke om å gjøre jobben vår, ta tre poeng i hver kamp, så jeg er virkelig stolt av spillerne mine.

- Når vi måtte vinne og prestere, gjorde vi det veldig bra. Vi spilte veldig bra i mesteparten av sesongen. Poengdelingene var et problem, men vi skapte sjanser,  Men vi var henrykte over hvordan det gikk når vi tok vare på sjansene. Jeg tror også fansen var veldig fornøyd med spillestilen vår.

De røde sanket 86 poeng, klubbrekord i Premier League, og nok til å vinne 12 av våre 18 ligamesterskap. Men det var likevel ikke nok til å vinne ligaen for første gang siden 1990.
- Klart jeg ville takket ja til 86 poeng ved begynnelsen av sesongen. Jeg ville også vært sikker på at vi hadde vunnet noe med den poengssummen, men Premier League er veldig sterk. Det er alltid vanskelig.

- Det var bra, men du kan ikke kalle det suksess hvis du ikke vinner et trofé. To eller tre av topplagene i verden finnes i England. Det er klart det ikke er enkelt å vinne trofeer.

- Men å slå noen rekorder, score mange mål, ikke slippe inn mange og bare tape to kamper, er ikke dårlig.

- Hvis man analyserer tallene for å se hvorfor vi har forbedret oss, er det to eller tre ting, Men hovedsaken er resultatene mot de fire beste.

- Resultatene på bortebane har også vært mye bedre. På hjemmebane kan vi snakke om tallene og de uavgjorte, men det var mer eller mindre det samme som forrige sesong.