Benítez på Anfield neste sesong?

Liverpool Daily Post tror Rafael Benítez kan komme til å forlate Liverpool i sommer dersom han og eierne ikke kommer til enighet om en ny kontrakt. Ny finansdirektør i LFC.

I går ble det kjent at Rafael Benítez har avslått Liverpools tilbud om ny kontrakt. Han ønsker kontroll over spilleroverganger og mer innflytelse på driften av ungdomsakademiet. Medeier Tom Hicks mener problemene kan ordnes, og amerikaneren er trygg på at Benítez vil være Liverpools manager de neste fem årene. Men med mindre Hicks og Geroge Gillett imøtekommer Benítez' krav, så kan spanjolen komme til å forlate Liverpool til sommeren. Det skriver Ian Doyle i Liverpool Daily Post i en noe spekulativ artikkel. Til sommeren har Benítez kun ett år igjen av sin kontrakt.

Partene er enige om kontrakttidens lengde og de økonomiske betingelsene, men det sprikende punktet er altså managerens ansvarsområde. Benítez insisterer på at han ikke har kranglet med eierne, og han har heller ikke noe ønske om å forlate klubben. Eierne virker også oppsatte på å beholde Rafa.

George Gillett har ikke uttalt seg i saken, men en pressemelding på liverpoolfc.tv tyder på at begge eierne står sammen om å løse situasjonen.

Benítez forlot Valencia under lignende omstendigheter i 2004. Da kom han på kant med sportsdirektør Jesus Garcia Pitarch om overgangspolitikken. Partene klarte aldri å komme frem til et kompromiss.
- Jeg ba om en sofa, men de kjøpte en lampe, sa Benítez den gangen om et av valencias spillerkjøp.

Erfaringsmessig har det vist seg lite gunstig å ha en manager sittende på oppsigelse, det vil si å ha en manager med ett år eller mindre igjen av kontrakten.

Ny finansdirektør
En av Hicks' allierte erstatter en tro tjener på Anfield. Finansdirektør Les Wheatley har blitt løst fra sin stilling. Han byttes ut med Phillip Nash. Nash jobbet tidligere for Arsenal.