Benítez presiserer kravene

Benítez presiserer at han ikke ønsker 100% kontroll over overgangspolitikken, men at han vil bruke overgangsbudsjettet fritt. Manageren avviser problemer med Rick Parry.

Rafael Benítez uttaler at han vil gjenoppta forhandlingene om en ny kontrakt med Tom Hicks og George Gillett. Manageren virker imidlertid lite innstilt på å finne et kompromiss om hvordan klubben skal bruke overgangsbudsjett.
- Vi får se hva som skjer når Tom Hicks kommer neste måned. Kanskje vi kan ha samtaler i fremtiden. Da eierne tilbudte meg en kontrakt, sa jeg at vi måtte få det unna fort. Jeg ønsket ingen distraksjoner, sier Rafael Benítez til Chris Bascombe i News of the World.

- Vi har snakket sammen i to måneder. De kjenner til mine ideer. Hvis vi ikke kommer oss videre, avslutter vi diskusjonene.

- Vi var veldig nære. Jeg har ingen problemer med å snakke med dem eller andre i klubben. Telefonene fungerer begge veier, men jeg ønsker å konsentrere meg om fotballen.

- Jeg blir satt i forbindelse med mange lag, men jeg kan garantere at jeg er fokusert på å vinne trofeer med Liverpool. Jeg ønsker å bli her i lenge. Jeg har signert unge spillere fordi jeg tenker på fremtiden. Jeg har fortalt eierne hva jeg ønsker, og det er det.

Benítez påpeker at han heller ikke har noen personlige problemer med chief executive Rick Parry.
- Jeg har ikke et dårlig forhold til eierne. Mitt forhold til Rick Parry er godt. Jeg ønsker ikke 100% kontroll, men jeg ønsker bare å arbeide med det budsjettet jeg har. Jeg har ingen personlige problemer med Rick eller andre cheif executives.

- Dette handler om hvordan jeg leder klubben på best mulig måte i fremtiden. Hvis jeg har £20M, kan du bruke £5M på fire spillere eller £20M på én spiller. Hvem vet den korrekte verdien? Manageren.

- Hvis jeg har én chief executive eller 20 chief executives, så er ikke det poenget. Manageren må bestemme hvordan pengene anvendes.

Ifølge Chris Bascombe ønsker Benítez ingen gjentagelse av sommerens transfersaga med Gareth Barry da klubben ikke ville betale £18M for Aston Villa-spilleren. Rafa ville sluttføre handelen, men personer høyere opp i systemet forpliktet seg til å bruke £20M på et annet transfermål, Robbie Keane. Klubben bestemte seg for ikke å kjøpe Barry og heller ikke selge Xabi Alonso med tap. Da Peter Crouch ble solgt og Alonsos overgang til Juventus falt i vasken, avsluttet man forhandlingene om Barry, men kjøpte Keane. Benítez mener at dette er en avgjørelse han selv burde ha tatt. Bascombe rapporterer at Rafa forsøkte å blokkere et kjøp av Keane inntil Barry var sikret.
- Xabi spiller bedre denne sesongen, men kan du garantere at Gareth ikke ville gjort det bra for oss? Jeg kjøpte Alonso, brukte ham nesten hver uke og jeg solgte ham ikke. Jeg vet hvordan spillerne føler.

Bascombe mener Parrys posisjon blir uholdbar hvis Benítez får viljen sin. Benítez håper visstnok at en allianse med Hicks vil tippe det hele hans vei. Hicks øyner også å legge inn et nytt bud for å kjøpe ut Gillett, og dermed ta full kontroll.

Bascombe hevder at Benítez nå risikerer å skape uro i spillergruppen, der flere skal være lite begeistret over tidspunktet for det seneste utspillet. Spillerne skal mene at kontraktsforhandlingene bør utsettes til etter sesongslutt. Nå bør fokuset være på tittelkampen. Påstander om at det vil bli spillerflukt dersom Benítez forsvinner til sommeren, avvises derimot av de fleste spillerne.