Benítez tiltalt av FA

Benítez har blitt tiltalt for upassende oppførsel av FA for uttalelser om dommeren etter Tottenham-kampen 16. august. Benítez har svarfrist 15. september.

Rafael Benítez er tiltalt av det engelske fotballforbundet (FA) for upassende oppførsel i forbindelse med kommentarer til media etter kampen mot Tottenham 16.august. Tiltalen er relatert til kommentarer om dommeren umiddelbart etter oppgjøret på White Hart Lane. Benítez har fått svarfrist frem til 15.september 2009.

Ønsker du siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil? Prøv denne linken.

Liverpool-manager Benitez var ikke imponert over dommer Phil Dowd og hans assistenter i kampen mot Tottenham. Det virket åpenbart for de fleste at Liverpool ble snytt for minst ett soleklart straffespark, kanskje også to, i kampens hektiske sluttminutter. Begge ganger var Benoit Assou-Ekotto synderen. Først da han regelrett dyttet Andriy Voronin overende da ukraineren var alene med keeper, deretter var et innlegg fra Fernando Torres innom begge armene til Spurs-backen.
- Svake avgjørelser av dommeren, mente Benitez og hentet brillene ut av lommen da han ble intervjuet etter kampslutt.

- Alle kunne se at den første hendelsen var straffe. Den andre var hands, men vi visste at dommeren ikke kom til å blåse.

- Med denne dommeren forstod jeg at vi ikke ville få et straffespark til på bortebane når vi allerede hadde fått ett.

Protestene fra Liverpool-benken var såpass kraftige at fjerdedommer Stuart Atwell fikk dommer Phil Dowd til å sende assistentmanager Sammy Lee i garderoben.
- Fjerdedommeren er en veldig ung dommer. Kanskje burde han roe seg ned litt. Han er for ung, kommenterte Benitez.

Sammy Lee har også blitt tiltalt av FA.