Benítez: - Topp 4-plassering er hovedmålet

Plass blant de fire beste i Premier League blir prioritert fremfor triumf i Europaligaen. Skader har ødelagt mye. Forklarer sent innbytte av Aquilani. Vet ennå ikke om Torres blir klar mot Everton.

Liverpool ligger for øyeblikket på 7.plass i Premier League. De røde har én seier, to uavgjorte og tre tap på de seneste seks kampene i ligaen. På søndag venter nabooppgjør mot Everton. Rafael Benítez innrømmer at Premier League nå har full prioritet etter at exit Champions League.
- Nøkkelen nå er å ende blant de fire for å være sikker på at vi er i gruppespillet i Champions League neste sesong, uttaler Rafael Benítez ifølge Press Association.

- Vi må konsentrere oss om neste kamp, og det er i Premier League. Deretter, om vi avanserer i Europa League, så kan vi ennå vinne et trofé. Fint.

- Vi må endre målsetting. Vi må tenke på ligaen og en sluttplassering blant de fire beste. Bare da kan vi tenke på Europaligaen og FA-cupen.

Benítez tror ikke at Liverpool har befunnet seg i samme situasjon dersom Fernando Torres hadde vært skadefri hele sesongen.
- Jeg har snakket med to eller tre seniorspillere. De innser at det ikke er lett å være med i sluttrundene i Champions League hver sesong.

- Jeg tror likevel at vi ville ha gått til 1/8-finalen med Torres skadefri. Det er det samme med Steven Gerrard. Han har vært skadet. Når man ser ham på banen igjen, vet man at vi ikke ville ha vært i denne situasjonen med også ham skadefri.

Kampen om å komme blant de fire beste i Premier League ser hardere ut enn på lenge. Tottenham, Aston Villa og Manchester City kjmeper også om en Champions League-billett.
- Vi ønsker å komme så høyt som mulig i ligaen. Vi må begynne med å vinne neste kamp. Det er mot Everton på søndag.

- Jeg kan fortelle fansen at vi kommer til å forbedre oss i ligaen. Vi kan se at Gerrard spiller igjen. Vi har også Benayoun tilbake fra skade.

- Vi har Aquilani. Han er frisk nå. Vi kan benytte ham. Tidligere var det ikke lett på grunn av formen og skaden hans.

- Vi har hatt problemer med skader på midtstopperne, men har vi fire som er skadefri for første gang på veldig lenge.

- Dette er positive ting som ta med fremover til resten av sesongen.

- Hvis jeg kunne ha forandret noe, ville det vært å ha de beste spillerne skadefrie. Til en forandring ville det vært bra å ha et problem med hvem man skulle velge. Tidligere har det ikke vært tilfelle.

- Det har vært vanskelig med Aquilani. Han har ikke vært klar, så han har ikke vært i kampform. Derfor har jeg ikke kunnet benytte ham.

- Så dersom han ikke spiller kamper, kan han ikke komme i kampform. Det er en ond sirkel for ham og for meg å håndtere.

- Det var vanskelig igjen mot Debrecen. Vi kunne ha scoret to eller tre flere mål tidlig, men mot slutten var vi under press, og jeg kunne ikke risikere å sette ham innpå i en slik situasjon. Han ville hatt behov for å få tid til å finne sesg til rette.

-Jeg har snakket med ham og forklart det. Han må fortsette å jobbe hardt på hver treningsøkt. Hans sjanse vil komme.

Liverpool røk ut av Champion League da Fiorentina beseiret Lyon.
- Vi kunne ikke kontrollere hendelser et annet stedet. Men vi vant (mot Debrecen), og det er bra. Nå må vi konsentrere oss om å gjøre det samme mot Everton.

Benítez er fortsatt usikker på om Torres rekker lokaloppgjøret.
- Jeg vet ikke om Torres kan spille mot Everton. Han har jobbet og trent hele uken. Da skaden ble vurdert, ble vi fortalt at han ville trenge tre uker med behandling.

- I øyeblikket har det gått litt over to uker, så vi er nødt til å se hvordan det går nærmere kampen.