Benitez gir ikke opp tittelkampen

Benítez mener troppen bør være god nok til å kjempe i toppen. Mange spillere under pari. Forklarer byttet av Lucas. Feil å fokusere på transfermidler. O'Neill henrykt over seier.

Liverpool tapte for første gang hjemme i ligaen siden 2007, og er nå på etterskudd i Premier League med kun tre poeng på de første tre kampene. Rafael Benítez mener likevel at spillertroppen er god nok til å kjempe om ligagullet denne sesongen.
- Vi vet at vi må reise til Bolton og vinne på lørdag. Alt kan forandre seg dersom vi gjør det. Vår selvtillit vil bli bedre, uttalte Benítez ifølge skysports.com.

- Denne troppen er praktisk talt den samme som forrige sesong. Jeg tror den skal være god nok til å være med tittelkampen. Men vi må gjøre mer. Vi må vinne i Bolton.

- Vi spilte ikke bra, og vi møtte et lag som er fremragende på kontringer.

- Keeperen deres (Brad Friedel) hadde noen gode redninger. Når det skjer, må vi bare skape flere sjanser.

- Vi må sette oss ned og analysere hver spiller. Vi må sørge for at vi gjør de riktige tingene i vår neste kamp. Men seniorspillerne må ta mer ansvar.

- Vi har tapt, og vi vet at vi må forbedre oss. Jeg følte at vi hadde en mulighet da Fernando Torres scoret, men straffesparket avgjorde det. Det var et klart straffespark.

Villas første mål kom på selvmål av Lucas i det 43.minutt. Benítez var likevel mer interessert i snakke om måten Jamie Carragher tillot Curtis Davies å heade inn Birmingham-lagets andre scoring ved første stolpe på overtid i første omgang, og han likte ikke måten Gerrard gikk inn på da han forårsaket straffespark. Rafael Benítez valgte å bytte ut Lucas til fordel for Andriy Voronin i det 66.minutt. Manageren forklarer årsaken til spillerbyttet.

- Vi må være ærlige. Det var ikke bare Lucas. Gerrard ga bort straffesparket. Det var kanskje ikke corner ved den andre scoringen, men det gikk for mange på den samme ballen. Jeg byttet ut Lucas fordi jeg ønsket å flytte ned Gerrard og sette innpå enda en spiss. Han har mental styrke til å komme over selvmålet, uttaler Benítez til Liverpool Daily Post.

- Jeg synes ikke laget har fungert. Vi spilte i et år med dette laget. Vi tok 86 poeng. Vi må være mer presise, ikke gi bort ballen og score når vi har sjanser.

Benítez mener det blir feil å fokusere på midlene han har hatt til bruk på overgangsmarkedet denne sesongen.
- Hvis man skal analysere feil, så vil man måtte analysere mye hver gang man taper kamper, sier Benítez til Daily Mail.

- Det er ikke bra å snakke om tittelen. Vi har ikke råd til å se lenger enn til vår neste kamp. Folk snakker om transfermidler, men dette laget havnet så nærme toppen forrige sesong og bør gjøre det bedre.

Benítez var ikke spesielt fornøyd med at Aston Villa fikk hjørnespark av dommer Martin Atkinson på overtid i første omgang. Corneren så ut til å være svært tvilsomt idømt, men Aston Villa benyttet anledning til å ta ledelsen 2-0.
- Det spiller ingen rolle. Vi har tapt, og vi kan ikke forandre på noe. Vi hadde våre sjanser de første 20 minuttene. Hvis vi hadde scoret tidlig, som vi gjorde mot Stoke, ville det ha utgjort en stor forskjell, sier Benítez til Daily Telegraph.


O'Neill henrykt over seier
Forrige sesong vant Liverpool 5-0 mot Aston Villa. I går ble det 1-3. Aston Villas manager Martin O'Neill var imponert over sitt lags prestasjon.
- Det var en utmerket innsats av laget mitt. På 2-0 hadde vi brukbar kommando i kampen, selv om du aldri har kommando på Anfield, sier O'Neill til BBC.

- Da de scoret, fikk vi et straffespark rett etterpå, et klart straffespark, og vi var tilbake i tomåls ledelse.

- Det ga oss selvtillit, disiplin og skikk på laget. Vi fortjente å vinne. Brad Friedel var fremragende. Han slo tilbake i år. Han var fantastisk mot sin gamle klubb. Prestere slik på Anfield.

- Han vil være fornøyd med seg selv, og det med rette. Vi er fornøyd med ham. Det var en fantastisk forestilling fra hele laget. Seieren var full fortjent.