Benitez på lang sikt

Daglig leder Christian Purslow slår fast at Rafael Benitez er i Liverpools langsiktige planer. Han avviser salg av nøkkelspillere. Utvidet aksjekapital i løpet av et halvt år.

- Det viktigste jeg var involvert med i min første uke i denne jobben var å sikre Rafa for ytterligere fem år, sier fungerende daglig leder av LFC, Christian Purslow i et intervju foran den høyt profilerte kampen mot Man U.

- Du kan bare se på våre to største rivaler over de siste ti til 12 årene for å se på fordelen av å tenke langsiktig, fortsetter Purslow med tanke på Man U og Arsenal og Ferguson og Wenger.

- Liverpool Football Club er en reise over lang tid og hensikten med reisen er å bli den mest suksessrike klubben. Først i vårt eget land og siden i verden, og du kommer ikke dit ved å tenke kortsiktig. Du gjør det ved å ha langsiktige planer angående folk og strategi. Rafa Benitez er absolutt sentral i den planen.

- Kjernen av laget som fikk 86 poeng sist sesong er intakt med noen utmerkede tillegg i troppen, slik at jeg har alle grunner til å tro at vi over sesongen som helhet kan prestere på samme nivå som i fjor.

- Ja, det vil jeg, sier Purslow på direkte svar om Rafa vil være manager også til neste sesong uten ligatittel i skapet.

- Fernando signerte en utvidelse av sin kontrakt denne sommeren. Han har en femårig kontrakt, svarer daglig leder videre på rykter om at det kan bli aktuelt å selge nøkkelspillere. Han er en avgjørende lederskikkelse på vårt lag. Han elsker Liverpool Football Club. Fernando Torres og LFC hører sammen og jeg tror de vil være sammen under mesteparten av hans karriere. Han er ikke til salgs for noen pris.

- Han er et ledende midtbaneanker i verden, forklarer Purslow på spekulasjoner om at Javier Mascherano ikke er tilfreds i klubben. - Det sier seg selv at store klubber jakter på en slik spiller.

- Vi hadde også en annen sentral midtbanespiller (Xabi Alonso) som ble etterspurt av klubber over hele verden og som forlot oss i sommer. Vi satte oss ned med Javier på det samme tidspunktet og han understrekt sin fullstendige tillit til Liverpool. Han hadde mye på gang med Argentina og kvalifisering, som han nå har lagt bak seg. Han er en enormt viktig spiller for oss. Han er en leder og i denne uka etter kampen mot Lyon har han vært en sterk personlighet.

- Det har vært en veldig interesse for klubben fra noen ekstremt rike investorer som er eksperter på området, fortsetter Christian Purslow om eiersituasjonen. - Det vil imidlertid ta tre til seks måneder før det kan bli løst.

- Det betyr at det vil bli nye investeringer i klubben. Mr. Hicks og Mr, Gillett har ingen planer om å selge sine aksjer. Vi vil utstede nye aksjer til nye investorer, for å utvide vårt eierskap.