Best på og utenfor banen

Daglig leder Christian Purslow mener at suksess kommersielt og sportslig henger sammen, og at det er viktig med stabilitet og bygging av ny stadion.

I andre del av et langt intervju med Liverpool Echo kommenterer daglig leder Christian Purslow mer om fremtiden til Liverpool FC, inkludert manageren, akademiet, sponsoravtaler, ny stadion og sportslig og kommersiell suksess.

Hvorfor har Liverpool underprestert kommersielt, og hvor gjøres for at det skal bli bedre?
- Jeg vil heller snakke om fremtiden enn fortiden. Jeg tror det begynner på banen. Jeg føler at vi gjør enorme fremskritt. Vi har nå Rafa, med en ny kontrakt på fem år, som vil sørge for et opphold på ti år for vår manager. Etter min oppfating er det et nøkkelpunkt for suksess at du har et langt samarbeid med din manager.

- Noe av det første jeg var involvert med og som var en viktig del av vår nye plan og vår nye vei framover, er at det skulle være et felles samhold mot et felles mål. Før jeg kom visste jeg ikke i hvor stor grad, over de om lag ti siste år, som vårt akademi hadde vært i en slik atskilt fra vårt førstelag og vår manager. Det har vi forandret på. Jeg mener sterkt at det er et nøkkelpunkt hvis du skal ha suksess på banen, og også som forretning, at du investerer kraftig i ungdomsavdelingen.

- For å kunne gjøre det må førstelaget være et klart mål for disse unge spillerne, og du må få hele klubben til å agere og tenke etter en felles plan som blir ledet av manageren. Det har vi nå.

- Det vil ta tid før dette kan bære frukter, men dette er trolig vår nest viktigste nye strategi, å få juniorfotballen som en del av opplegget med vårt førstelag, under ansvar av Rafa og ikke av forretningsfolk.

- Som jeg har sagt tidligere, forretningsdrift og fotball i samarbeid er nøkkelen til suksess. Klubben kan vise til rekordprofitt, før vi fikk i stand den nye avtalen med Standard Chartered som igjen vil sende oss et kraftig skritt framover i forhold til inntekter og fortjeneste, noe som vi igjen kan investere i vår spillerstall på en fornuftig måte.


Dette er derfor ikke den siste avtalen?
- Dette er absolutt ikke den siste avtalen. En av de store overraskelsene jeg fikk da jeg kom var at det er noen fantastiske folk i denne fotballklubben uansett hvor du ser hen - og definitivt når det gjelder den kommersielle siden. Ledere av virkelig topp kvalitet, som gir alt for å drive Liverpool FC framover når det gjelder det økonomiske. Men igjen må det gå som hånd i handske med fotballdelen. Turen til Asia var et perfekt eksempel, hvor vi på den siden sørget for at spillere, trenere og manager hadde alt de behøvde for å forberede seg best mulig foran sesongen - samtidig som vi ga våre forretningspartnere det de følte var nødvendig fra laget.


Liverpool ønsker at man kan lukke gapet til slike som Manchester United og Arsenal, som har betydelig større inntekter fra sine stadioner enn Liverpool, vil det være mulig?
- Vi har nettopp blitt nummer to i Premier League og vi har kommet foran to klubber som for øyeblikket har større lønningsbudsjett og inntekter enn oss. Det dreier seg derfor ikke bare om penger.

- I det lange løp, er det likevel ingen tvil om at vi tror at jo sterkere du er finansielt jo sterkere vil du også være ute på banen. Og det er ingen tvil om at en mye større stadion vil sørge for at vi kan komme opp på et annet nivå økonomisk.

- For å gjennomføre et slik enormt foretak må du imidlertid ha råd til det, når det finansielle markedet gjør det til et fristende tilbud, og det er hva vi kommer til å gjøre. I mellomtiden er det mange andre kommersielle oppgaver vi kan gjøre bedre utenom det som kommer som følge av inntekter på kampdager.

- Vår avtale med Standard Chartered er så god som noen annen, og det er hva jeg og denne klubben ønsker, at vi skal ha mest suksess både på og utenfor banen.


Hva med din posisjon?
- Jeg trives med hvert minutt i denne jobben, og føler meg ikke nedtynget av det ansvaret som følger med. Det gir meg heller energi og jeg føler meg privilegert som får muligheten til å ha en slik jobb. Forhåpentligvis vil mine erfaringer fra næringslivet sørge for at jeg er godt skikket.

- Når andre folk sier at jeg ikke lenger kan få ting til å gå framover, da vil jeg bli kun bli en supporter igjen. Så lenge jeg er her, og jeg håper det blir lenge, bryr jeg meg bare om å gjøre det jeg kan for at klubben skal bli sterkere. Jeg er nå med i styret og har en lang kontrakt, så jeg er absolutt innstilt på å være med på lang sikt.


Liverpool er til for å vinne trofeer heter det seg, er det mer viktig enn å skaffe inntekter?

- Å vinne trofeer er milevis mer viktig enn noen form for forretninger, inkludert den som heter Liverpool. Følelsesmessig er det slik. For meg er det imidlertid ikke et enten eller, men at de to faktisk går hånd i hånd. Sagt på en annen måte, dess bedre enn fotballklubb blir drevet, dess mer suksess vil den har kommersielt, dess mer suksess er det trolig at den har ute på banen.