Blackburn res - Liverpool res 1-1

Innbytter Vitor Flora berget det ene poenget for Liverpools reservelag, med en sen utligning på Ewood Park. Hans første mål for klubben. Servitør var en annen innbytter, Lauri Dalla Valle.

Blackburns lag: Mark Bunn, Danny Simpson, Martin Olsson, Zurab Khizanishvili, Gavin Gunning, Bryan Hodge, Aaron Doran (Andrew Haworth 61), Vincenzo Grella (Alex Marrow 61), Julio Santa Cruz, Carlos Villanueva, Keith Treacy (Nick Blackman 25).
Reserver: Andreas Arestidou, Johnny Flynn.

Liverpools lag: Dean Bouzanis, Emmanuel Mendy, Steven Irwin, Mikel San Jose, Godwin Antwi, Victor Palsson, Ryan Crowther, Daniel Ayala (Vitor Flora 78), Krisztian Nemeth (Lauri Dalla Valle 73), Daniel Pacheco, Vincent Weijl (David Amoo 64).
Reserver: Martin Hansen, Nathan Eccleston.

1.min: Et erfarent Blackburn-lag tar avspark mot et relativt ungt og uerfarent Liverpool-lag. Mikel San Jose er de rødes kaptein, og skal spille sentralt på midtbanen, da Godwin Antwi og Daniel Ayala utgjør stopperduoen.

4.min:  Vertene får kampens første store sjanse, når Treacy slår flott inn fra venstreflanken, Villanueva styrer ballen mot hjørnet fra kloss hold, og Bouzanis får såvidt fistet ballen utenfor stolpen til corner. God redning av den unge australieren.

8.min: Irwin og Pacheco kombinerer flott, og er nær ved å spille fri Nemeth. Men ungareren får ikke med seg ballen inn i feltet på grunn av et dårlig mottak.

9.min: Pacheco fører ball frem til 16-meterstreken, og sender avgårde et skudd som går litt over og til høyre for høyre kryss.

12.min:  Palsson spiller elegant fri Nemeth, som uegoistisk slår tversover til Pacheco, når han burde ha avsluttet alene med keeper på hjørnet av femmeteren. Spanjolen får ikke helt kontroll over ballen, og Blackburn får klarert. Nemeth sløste egentlig bort en stor scoringssjanse ved ikke å avslutte selv.

14.min: Weijl med et brukbart skuddforsøk fra skrå vinkel, men Bunn redder komfortabelt.

19.min: Danny Simpson, utlånt fra Manchester United, legger inn fra høye for vertene. Broren til Roque Santa Cruz, Julio, stusser innlegget noen meter til venstre for mål fra god posisjon.

25.min:  Blackburn måte gjøre et bytte, da Keith Treacy har pådratt seg en skade. Nick Blackman kommer inn.

26.min: Krisztian Nemeth får en smell i ansiktet i en luftduell inne i feltet, og må ha behandling. Ungareren er tydelig engstelig etter kjevebeinsbruddet tidligere i vinter. Spissen kommer imidlertid tilbake på banen etter et drøyt minutt på sidelinja.

30.min: Palsson med et volleyforsøk fra drøye 20 meter. Ballen dupper halvannen meter over tverrliggeren.

31.min: Villanueva setter ballen over mål fra kloss hold, alene med Bouzanis, på et innlegg fra høyre. Blir korrekt avvinket for offside.

33.min:  Daniel Pacheco får gult kort for munnbruk mot den sortkledde. Blackburn med et småfarlig hjørnespark som Liverpool får klarert.

35.min: Blackburn kommer rundt på Mendys kant, men Ayala får klarert til corner. Vertene har hatt flere hjørnespark de siste minuttene.

37.min: Bouzanis slipper et langt fremspill, men fanger ballen ganske raskt igjen.

38.min: Julio Santa Cruz med et skudd fra drøye 16 meter. Ballen går rett på Bouzanis, som tar kula i fast grep.

38.min: Liverpool får frispark i god posisjon, et stykke utenfor høyre 16-meterhjørne. Weijls forsøk går imidlertid over alle i feltet, og triller over dødlinja.

41.min: Nå høljeregner det på Ewood Park, uten at det foreløpig påvirker de så langt gode spilleforholdene.

42.min:  Olsson med en brukbar avslutning fra skrått hold, som Bouzanis gjør en god redning på.

42.min: Pacheco med en flott gjennombruddspasning til Nemeth, som gjør at ungareren kommer fri inne i feltet. Spissen er imidlertid for ubesluttsom, og den gode muligheten renner ut i sanden.

44.min:  Bouzanis redder et godt skudd fra innbytter Blackman. Australieren gir retur på det harde skuddet, men forsvaret får klarert.

45.min:   Mendy får gult kort, etter å ha felt Doran på vei inn i feltet nede ved dødlinja, like utenfor 16-meteren. Liverpool får med nød og neppe klarert frisparket.

45.min:  Godt forsvarsspill av Ayala og Bouzanis, når de i fellesskap får ryddet opp når Khizanishvili blir spilt fri på et gjennomløp bakfra halvannet minutt på overtid i første omgang.

Pauserapport: Vertene åpnet og avsluttet første omgang best. Blackburn skapte omgangens største sjanse allerede etter fire minutter, men Bouzanis gjorde en meget god redning på Villanuevas avslutning fra kloss hold. Etter hvert jobbet Liverpool seg inn i kampen, og hadde noen gode kombinasjoner fremover på banen. Nemeth har imidlertid vært alt for ubesluttsom, og har sløst bort Liverpools to beste muligheter. Ungareren virker fortsatt rusten etter alle skadene. Blackburn avsluttet omgangen sterkt, og produserte en rekke halvsjanser foran en god Dean Bouzanis.

2. omgang:
46.min: Liverpool setter i gang andre omgang.

47.min:  Steven Irwin får se det gule kortet, etter å ha meid ned Blackman midt på banen.

52.min:  Dean Bouzanis med nok en kvalifisert redning på et godt frispark fra Villanueva fra 20 meters hold. Australieren får slått avslutningen til side for mål.

54.min: Pacheco med et noe tamt avslutningsforsøk fra drøye 16 meter. Ballen går en drøy meter utenfor venstre stolperot.

54.min:  1-0 CARLOS VILLANUEVA. Villanueva får ta ned ballen, snu seg og føre ball 15-20 meter uten at noen røde setter inn press mot ham, før han smeller til med et langskudd fra nærmere 30 meter som går inn nede i høyre hjørne.

57.min:  Daniel Ayala er fjerde Liverpool-spiller som får se det gule kortet, for en felling ute ved sidelinja.

57.min: Gavin Gunning med en avslutning fra kloss hold for vertene. Ballen triller en drøy meter utenfor venstre stolpe.

58.min: Vertene styrer kampen nå, og skaper nok en farlighet foran Liverpools mål. Den siste pasningen blir imidlertid slått for lang, og Bouzanis kan plukke opp ballen.

60.min: Steven Irwin, som allerede har gult kort fra før, feller en Blackburn-spiller som stormer mot mål drøye 25 meter ute. Dommeren gir backen tilsnakk. Irwin lever farlig nå. Frisparket går over og utenfor.

61.min:   Blackburn gjør et dobbeltbytte. Vince Grella ut, Alex Marrow inn. Aaron Doran ut, Andrew Howarth inn.

64.min: Palsson har fått en smell i hodet, men ser ut til å kunne fortsette uten behandling.

64.min:  Liverpool gjør sitt første bytte. David Amoo erstatter Vincent Weijl. Amoo inntar høyreflanken, mens Crowther flyttes over på venstre.

67.min: Liverpool skaper sin første mulighet i andre omgang, når Mendy legger inn fra høyre og vinner en corner. Hjørnesparket ender hos innbytter Amoo, men han får ikke stokket beina skikkelig når han skal avslutte og Blackburn får klarert.

69.min:   Innbytter Nick Blackman meier ned Steven Irwin med strak fot og knottene først. En meget stygg takling som mange dommere nok ville ha gitt direkte rødt på, og scouseren vrir seg i smerte. Han kommer seg imidlertid på beina etter litt behandling og fortsetter kampen.

72.min: Gunning setter albuen i fjeset på Nemeth, og ungareren tenner på alle plugger og dytter Blackburn-spilleren. Dommeren nøyer seg med tilsnakk til begge spillere.

73.min: Irwin med en avslutning fra distanse, som triller ufarlig et par meter utenfor.

73.min:  Lauri Dalla Valle kommer inn for en frustrert Krisztian Nemeth.

74.min:  Ayala er nonchalant, og Villanueva snapper ballen fra ham, og spiller fri Santa Cruz. Nok en gang gjør Dean Bouzanis en ypperlig redning, og slår til corner. Hjørnesparket blir klarert.

77.min: Liverpool sløser bort et hjørnespark, og Blackburn kontrer. Blackburn får frispark, selv om linjemannen har vinket for offside.

78.min:  Vitor Flora erstatter Daniel Ayala. Mikel San Jose trekkes ned til sin vante posisjon som midtstopper.

82.min: Innbytter Amoo er nær ved å få pannebrasken på en farlig Pacheco-corner.

83.min: Simpson med et farlig innlegg fra høyre, men målscorer Villanueva rekker ikke frem.

85.min:  1-1 VITOR FLORA. Helt ut av det blå varter Liverpool opp med et klasseangrep, og scorer. Steven Irwin spiller et fint fremspill til en feilvendt Lauri Dalla Valle. Finnen flikker ballen til en annen innbytter, Vitor Flora, som kommer på løp bakfra. Brasilianeren er plutselig helt alene med keeper Bunn, og vipper ballen elegant i langhjørnet. Floras første mål for Liverpool.

89.min:  Godwin Antwi blir femte Liverpool-spiller som får det gule kortet, når han feller Villanueva bakfra midt på banen.

90.min: Blackburn vinner en corner i siste minutt av ordinær tid. Liverpool får klarert.

90.min:  Villanueva får gult kort for en felling av Irwin.

Sluttrapport: Liverpool hadde fremstått som tannløse og blodfattige i andre omgang, og hadde ikke skapt en eneste skikkelig sjanse før de utlignet fem minutter før slutt. Scoringen kom imidlertid etter et klasseangrep. Steven Irwin mottok ballen midt på banen, førte lærkula noen meter, før han spilte opp på en feilvendt Lauri Dalla Valle. Finnen befant seg like utenfor 16-meteren, med ryggen mot mål og en forsvarer i ryggen. Elegant flikket han ballen på ett touch til en fremadstormende Vitor Flora. Brasilianeren fører ballen inn i feltet, og under litt press flikker han kula elegant i langhjørnet. Brasilianerens første mål i helrødt sikret dermed et poeng som Liverpools nest beste strengt tatt ikke fortjente i denne kampen. Hjemmelaget var nemlig førende i så og si hele andre omgang, og bare en knallgod Dean Bouzanis hindret nederlag for Gary Abletts menn. Den australske keeperen var Liverpools beste med klar margin, selv om Lauri Dalla Valle, Vitor Flora og David Amoo skal ha kreditt for gode innhopp.