Blackburn res - Liverpool res 3-2

Liverpool dominerte, men tapte 3-2 for Blackburn i kveldens seriepremiere for reservelaget. Nathan Eccleston gjorde begge Liverpools mål. Sotirios Kyrgiakos spilte første omgang.

Blackburns lag:  Frank Fielding, Michel Salgado (Josh Morris 46), Callum O'Connor, Johnny Flynn, Phil Jones, Gearoid Morrisey, Andy Haworth, Jason Lowe, Maceo Rigters, Aaron Doran (Julio Santa Cruz 58), Marcus Marshall.
Reserver: Jake Kean, Michael Hall, Grant Hanley.

Liverpools lag: Liam Jacob, Philipp Degen, Daniel Ayala, Sotirios Kyrgiakos (Martin Kelly 46), Stephen Darby, Gerardo Bruna (David Amoo 84), Jay Spearing, Damien Plessis (Victor Palsson 79), Nathan Eccleston, David N'Gog, Daniel Pacheco.
Reserver: Tyrell Belford, Steven Irwin.

1.omgang:
1.min: Unge Liam Jacob vokter buret for Liverpool grunnet en målvaktskrise. Chris Oldfield, Deale Chamberlain, Martin Hansen, Peter Gulacsi, David Martin og Dean Bouzanis er alle skadet, mens Hakan Duyan har forlatt Liverpool til fordel for Shrewsbury. Benitez ønsket ikke å risikere Diego Cavalieri i denne matchen. Stephen Darby er kaptein. Dette er John McMahons første kamp som manager for Liverpools reservelag. Det er bestemt på forhånd at Sotirios Kyrgiakos spiller første omgang og Martin Kelly andre omgang som partnere til Daniel Ayala.

2.min: Pacheco og N'Gog kombinerer fint, men klarer ikke å komme inn i feltet.

3.min: 0-1 NATHAN ECCLESTON. Eccleston drar seg flott innover i banen fra høyrekanten, kommer seg til sekstenmeterstreken og skyter kontrollert i langhjørnet. Et flott mål av unggutten.

7.min: Pacheco runder keeper, men kommer veldig langt ut og skrått på mål. Burde nok ha lagt et innlegg i stedet for et ambisiøst forsøk på mål.

8.min: Flott løp av Eccleston skaper trøbbel for Salgado, og unggutten er nær ved å gjøre sitt andre mål i kampen.

10.min: Daniel Ayala header mot mål på et godt frispark fra Jay Spearing. Blackburns keeper redder relativt enkelt. Liverpool har kommet klart best i gang i denne kampen.

11.min: Marcus Marshall vinner en corner i duell med Philipp Degen. Plessis får headet Haworths corner unna.

13.min: Philipp Degen får en smell i ankelen og halter.

15.min: Blackburn får frispark i farlig posisjon, men Jason Lowe skyter høyt over.

17.min: Hjemmelaget har omsider spilt seg inn i kampen. Haworth forsøker å tråkle seg inn i feltet, og vinner en corner som Ayala klarerer.

19.min: Pacheco kommer seg løs fra Blackburns midtstoppere, men lykkes ikke med å lobbe ballen over keeper.

22.min: Både N'Gog og Pacheco har forsøk mot mål, og Liverpool vinner en corner. Et hjørnespark som vertene får klarert.

25.min: Vertenes Phil Jones får dagens første gule kort.

26.min: Daniel Ayala feller Doran på vei fremover, og spanjolen får gult kort. Farlig frispark fra Blackburn som unge Liam Jakob virker usikker på. Corner til vertene.

28.min: Plessis feller O'Connor midt på banen og får gult kort.

30.min : Liverpool gir bort et frispark i farlig posisjon. En mellomting mellom skudd og innlegg går en halvmeter forbi stolpen.

31.min: 1-1 AARON DORAN. Vertene utligner på et lavt langskudd som går utenfor unge Liam Jacobs rekkevidde.

36.min: Pacheco spiller fint til N'Gog, men sistnevnte får aldri lagt tilbake ballen. Like etterpå skyter N'Gog over fra 16 meter.

38.min: Eccleston skaper store problemer for Salgado, og får fyrt av et skudd på mål. Keeper redder.

39.min: Pacheco dribler seg til dødlinja og vinner en corner når han skyter fra skrått hold.

40.min: Pacheco kommer igjen rundt på venstre, men ingen er i feltet for å ta i mot innlegget.

42.min: Pacheco med et volleyforsøk fra 17 meter som triller en meter utenfor.

45.min: Hjemmelagets keeper får klarert rett foran N'Gog, 3-4 meter utenfor 16-meterstreken.

Pauserapport: Liverpool gikk ut som raketter i denne kampen, og Nathan Eccleston ga de røde ledelsen på en flott individuell scoring allerede etter tre minutter. Unge Eccleston har vært Liverpools beste spiller i første omgang, og har gang på gang skapt hodebry for rutinerte Michel Salgado med sin hurtighet. Vertene jobbet seg etter hvert inn i kampen, og utlignet på et langskudd fra Doran som Liverpools unge og urutinerte keeper Liam Jacob ikke hadde rekkevidde til å stoppe. Etter en svak periode midtveis, kom Liverpool litt mer til hektene mot slutten av omgangen og skapte noen halvsjanser. Sotirios Kyrgiakos har ikke blitt satt på de store prøvene i sin debut, og har virket komfortabel sammen med sin makker Daniel Ayala.

46.min: Martin Kelly erstatter som avtalt Sotirios Kyrgiakos. Blackburn har også gjort et bytte - Josh Morris inn for Michel Salgado.

49.min. Jay Spearing forsøker å plassere ballen i mål fra distanse, men Blackburns keeper har full kontroll på skuddet.

51.min: 1-2 NATHAN ECCLESTON. Daniel Pacheco spiller ut til Nathan Eccleston ute på høyre, han går inn i feltet og fra skrått hold skyter han ballen hardt i mål ved nærmeste stolpe. Ny flott scoring av tenåringen.

53.min: Daniel Pacheco må ha behandling etter å ha fått en smell i ansiktet.

54.min: Eccleston med et flott innlegg fra høyre som N'Gog tar ned på brystet inne i feltet og skyter over på volley. Liverpool meget nær 3-1.

58.min: Julio Santa Cruz erstatter målscorer Aaron Doran for vertene.

62.min: Spearing med nydelig forarbeide når N'Gog prøver seg på et hælspark ut i feltet på et innlegg. Forsøket blir blokkert og klarert.

63.min: Philipp Degen får seg en ny smell og halter i det han gir hjemmelaget en corner. Liverpool får klarert hjørnesparket.

67.min: Eccleston med et nytt godt raid på høyre, men innlegget er litt for nær keeper og når ikke N'Gog.

68.min: Gerardo Bruna starter og avslutter et fint angrep, men får ikke klem og retning på venstrebeinsskuddet som går langt utenfor.

71.min: Jason Lowe får gult kort for en stempling på Jay Spearing.

75.min: 2-2 DANIEL AYALA (SELVMÅL) Etter ha Liverpool har dominert i hele andre omgang kommer Blackburn til et innlegg fra høyre. Den unge keeperen Jacob er ikke helt patent, og Daniel Ayala er uheldig når ballen treffer ham og spretter i mål.

76.min: Daniel Pacheco prøver å svare umiddelbart, men skuddforsøket går rett på keeper.

78.min: Daniel Pacheco ligger nede med skade etter å ha blitt taklet bakfra av Jonathan Flynn. Gult kort til Flynn.

79.min: Liverpool-bytte. Victor Palsson inn for Damien Plessis.

80.min: Daniel Pacheco kommer inn på banen igjen etter behandling.

81.min: Degen kommer til dødlinja og legger 45 grader tilbake til N'Gog. Skuddet går rett på keeper.

84.min: Liverpool gjør sitt siste bytte. David Amoo inn for Gerardo Bruna.

86.min: Liverpool drar opp et godt angrep, men Degens innlegg fra høyre er for upresist.

90.min: Blackburn vinner et frispark helt ute ved sidelinja, og legger inn i feltet. Der gjør Jay Spearing en klomsete takling på Santa Cruz., og hjemmelaget får strafespark.

90+1.min: 3-2 JOSH MORRIS. Liam Jakob blir fintet ut, og innbytter Morris setter straffesparket i mål via stolperota.

90+4.min: David Amoo vinner en corner for Liverpool. Jay Spearings hjørnespark heades knallhardt over av Philipp Degen.

Sluttrapport: John McMahon lurer nok på hvordan i all verden hans lag klarte å tape kveldens reservelagspremiere borte mot Blackburn. Det ble en underholdende kamp, der Liverpool dominerte totalt i andre omgang. Nathan Eccleston, som var Liverpools beste spiller, gjorde to flotte mål, og de røde så ut til å gå mot en sikker seier da de ledet 2-1 kvarteret før slutt. Men så var Daniel Ayala uheldig å sette ballen i eget nett på Blackburns første angrep etter pause, og på overtid lager Jay Spearing et straffespark som resulterer i en høyst ufortjent seier for vertene. Philipp Degen lager et unødvendig frispark i forkant av straffesituasjonen, og straffesparket er av det billige slaget. En uheldig avslutning på en kamp som Liverpool strengt tatt burde ha vunnet med minst et par mål.