Buchtmann åpnet med scoring og seier

Christopher Buchtmann scoret, fikk gult kort og hadde en målgivende da Tyskland startet U17-EM med å vinne 3-1 mot Tyrkia. Hansen, Gulácsi og Simon i U19-uttak. Babbel forlenger med Stuttgart.

Christopher Buchtmann fikk en strålende start på U17-EM med Tyskland. Vertsnasjonen vant 3-1 mot Tyrkia i den første gruppespillskampen i Erfurt, og Buchtmann spilte sentralt på midtbanen.

Tyrkia tok ledelsen mot spillets gang i det 10.minutt, men Tyskland utlignet minuttet senere. Seks minutter etter sidebyttet fikk ikke Tyrkia klarert skikkelig, og Buchtmann plukket opp ballen like innenfor 16-meteren. Han passerte to tyrkiere før han satte ballen under keeper og i mål. Dette var hans første scoring for Tyskland. Straks etter oppstart fikk Liverpool-spilleren et noe strengt idømt gult kort for å ha vist knotter i en takling.

I det 67.minutt økte Tyskland til 3-1. Buchtmann sendte i vei et nydelig innoverskrudd frispark, og HSV-spilleren Shkodran Mustafi headet kontant i nota fra fem meter. Oppgaven ble langt verre for Tyrkia da de ble redusert til ti spillere fem minutter senere. I det 80.minutt, det vil si siste spilleminutt i U17-klassen, ble Buchtmann byttet ut.

I den andre kampen i gruppe B spilte England og Nederland 1-1. For Buchtmann & co venter England i neste kamp på lørdag. Avspark er klokken 14.00.

Trio i U19-uttak
Ungarn U19 skal snart spille mellomrunde i EM-kvalifiseringen, og Péter Gulácsi og András Simon er tatt ut i den foreløpige troppen på 25 spillere. Ungarn møter Østerrike 12.mai, Lauri Dalla Valles Finland 14.mai og vertnasjonen Serbia 17.mai.

Martin Hansen er med i Danmarks U19-tropp. I mellomrunden venter Portugal 23.mai, Tyrkia 25.mai og Hellas 28.mai. Mini-turneringen går av stabelen i Portugal.

Babbel forlenger med VfB Stuttgart
Markus Babbel er sjefstrener i VfB Stuttgart, og den tidligere forsvarspilleren har nå forlenget sin kontrakt med den tyske Bundesligaklubben frem til sommeren 2011.