Buchtmann til EM-finale

Christopher Buchtmann er en av stjernene på et tysk U-17 landslag som skal spille finale på hjemmebane. Hjelpetrenere til Liverpool-skole søkes.

Buchtmann og Tyskland møter Nederland
Christopher Buchtmann var en av banens beste da Tyskland vant 2-0 mot Italia og kvalifiserte seg til finale i EM for U17-landslag i Magdeburg tidlig på mandag. I sluttkampen møter tyskerne Nederland, som man slo 2-0 i gruppespillet.

Buchtmann spilte stort sett til venstre på midtbanen, selv om han også hadde perioder mer sentralt. Det er tydelig at Liverpools 17-åring nyter stor tillit og har en nokså fri rolle på laget, i en mer offensiv rolle enn venstrebacken som han som oftest bekler på juniorlaget til de røde.

I første omgang hadde Christopher et par fine fremspill, uten at de ble tatt vare på, og det var heller Italia som var nærmest ledelse i målløse 40 minutter.

Buchtmann var hele tiden farligst ute på venstrekanten og i løpet av det første kvarteret av 2.omgang hadde han skapt to store sjanser ved å komme til dødlinja. Det ene medførte heading utenfor, mens det kunne ha blitt blåst straffespark ved den andre anledningen.

Tyskerne avgjorde en jevn kamp da innbytter Trinks skjøt og skapte retur som Yabo scoret på etter 69 minutter, før Basala fastsatte sluttresultatet til 2-0 fire minutter før slutt. I sluttsekundene kunne Christopher også ha kommet på scoringslisten, men det flate skuddet gikk noen centimeteren på utsiden av den bortre stolpen.

Finalen spilles mandag morgen 18.mai, og vil gi Christopher Buchtmann nokså knapp tid til å spille juniorfinaler for Liverpool 22. og 26.mai.