Bud på colombiansk landslagsspiller?

Avisen A Bola melder at Liverpool har lagt inn et bud på 3,5 millioner euro for River Plate-spissen Radamel Falcao. 23-åringen var på vei til Benfica, men kan nå ombestemme seg.

Falcao var så å si klar til å skrive under for Benfica etter at hans nåværende klubb betalte en gjeld de hadde til spilleren på 400 000 euro denne uken. Benfica skal fått akseptert et bud på 4 millioner euro for landslagsspissen, mens Liverpools bud skal være en halv million euro lavere.

A Bola tror at det ikke vil ha noen betydning at Liverpools bud er litt lavere, da de mener at Falcao selv vil foretrekke Anfield som sin hjemmebane fremfor "Lysets stadion" i Lisboa. De skriver også at den endelige avgjørelsen nå hviler på spillerens skuldre.

Radamel Falcao Garcia Zarate er 23 år gammel (født 10.februar 1986), og måler 177 cm på strømpelesten. Han kan brukes både som spiss og som offensiv midtbanespiller.

Han startet fotballkarrieren som 10-åring i klubben Millonarios i Bogota. Som 15-åring ble han oppdaget av River Plate da han spilte for det colombiske U17-landslaget. Allerede i 2001 flyttet han til River Plate. Han har spilt på seniorlaget til den argentinske klubben siden 2005, og står bokført med 87 ligakamper og 34 mål for dem. Totalt har han gjort 45 mål på 114 kamper. På merittlisten står også 3 kamper og 2 mål for Colombia U20 og 14 kamper og 3 mål for seniorlandslaget.

Spilleren foretrekker å bli omtalt som Falcao, men har også fått kallenavnet "El Tigre". Som spiss avslutter han like godt med begge bein, han blir betegnet som hurtig, og blir også beskrevet som intensiv i spillestilen.

Som 20-åring scoret Falcao to mål i førstelagsdebuten for River Plate, og på sine sju første kamper på førstelaget gjorde han like mange mål. Dessverre pådro han seg en korsbåndskade i spillepausen i 2005, noe som førte til at det var lenge før han kom tilbake på fotballbanen igjen. Han slet med å finne tilbake til formen gjennom hele 2006, og han slet også med flere småskader våren 2007. Først høsten 2007 begynte han å vise sitt gamle jeg, og ble da igjen fast inventar på River Plates førstelag.