Budet kom for sent

Liverpool kom visstnok med et bud på Gareth Barry i går, men da var spilleren allerede solgt. Barry likte dårlig at Rafa ville bruke ham på kanten eller backen. Større sjanse for at Alonso blir.

Liverpool Echo skriver at kilder i Midlands antyder at Liverpool mislyktes med et siste bud på midtbanespilleren Gareth Barry. Det sies at de røde tilbød £12M, akkurat som Manchester City, men da var overgangsavtalen med Eastlands-klubben allerede fullført.

I fjor sommer fikk Liverpool avslått fire bud på den engelske landslagsspilleren. Anfield-klubben ville ikke betale Aston Villas prisforlangende på £18M den gang. Nå hadde spilleren kun ett år igjen av sin kontrakt, og prisen hadde falt til £12M.

Villa-manager Martin O'Neill beskyldte Rafael Benítez for å ha gjort midtbanespilleren usikker, og det var kjent at O'Neill var lite villig til å gjøre forretninger med Liverpool.

Gareth Barry har vært klar over Liverpools interesse. 28-åringens ønske om å flytte til Merseyside har imidlertid kjølnet de seneste ukene etter at Benítez fortalte ham at han var tiltenkt en plass på venstrebacken eller på venstrekanten på midtbanen. Selv fortrekker han favorittrollen sentralt på midtbanen.

Barrys overgang til City og Real Madrids forventede £56M-kjøp av Kaka øker sannsynligheten for at Xabi Alonso blir værende på Anfield. Alonso var nær ved å forlate Liverpool i fjor sommer da de røde trengte penger for å kjøpe Barry, men Benítez har nå uttalt at spanjolen ikke er til salgs.

Rafael Benítez må nå rette fokus på andre transfermål.