Callaghan glad for å få VM-medalje

Ian Callaghan stråler som en sol etter å ha mottatt VM-gull 43 år på etterskudd. Innsamlingsaksjon for å gjenreise minnehage. Liverpool selger flest Gerrard-drakter.

Liverpool-legenden Ian Callaghan har endelig fått sin velfortjente vinnermedalje fra Englands VM-triumf i 1966. Selv om det skjedde 43 år på etterskudd, var det en rørt og glad Callaghan som deltok på en seremoni i Downing Street sammen med ti av sine lagkamerater fra Englands VM-tropp den gangen. Medaljene ble delt ut av statsminister Gordon Brown.

- Det har vært noen hektiske dager, men det var fantastisk å motta medaljen, uttaler Callaghan til Liverpoolfc.tv.

- Det har tatt 43 år å få denne medaljen, og etter som årene har gått har jeg i grunnen akseptert at det ble delt ut kun 11 medaljer til de som spilte finalen, og at vi andre aldri ville få noen påskjønnelse for triumfen.

- Derfor var det fantastisk å reise til Downing Street og møte Gordon Brown. Det er første gangen jeg har vært der, og det å få medaljen overrakt av statsministeren var veldig spesielt og spennende. Alle vi som fikk medaljer var utrolig stolte, sier mannen som har flest kamper for Liverpool FC gjennom tidene.

- En vinnermedalje fra VM er den største utmerkelsen du kan få som fotballspiller, legger han til.

Før 1974 fikk kun de som spilte i selve VM-finalen medalje. FIFA besluttet imidlertid nylig å gi 14 ekstra VM-medaljer til alle vinnerlagene fra 1930-1970.

Ian Callghan var ikke den eneste Liverpool-spilleren som mottok vinnermedalje 43 år på etterskudd. Det gjorde nemlig også lagkamerat Gerry Byrne.

- Gerry var min første romkamerat i Liverpool, og vi har vært gode venner siden den gang. Derfor var det ekstra spesielt å få medaljen sammen med ham, sier Callaghan.

De andre som fikk medalje 43 år på etterskudd var Jimmy Greaves, John Connelly, Ron Springett, Peter Bonetti, Jimmy Armfield, Ron Flowers, Norman Hunter, Terry Paine og George Eastham. Samtlige ble presentert for publikum i pausen av Englands VM-kvalifiseringskamp mot Andorra på Wembley.

Innsamlingsaksjon for minnehage
Liverpool-fans blir i dag gjennom Liverpoolfc.tv oppfordret til å bidra til at minnehagen om Hillsborough-ulykken, som ble ødelagt av vandaler sist helg, blir satt i stand igjen.

Minnesteiner ble kastet rundt, og en mur revet ned, av pøblene som ødela hagen på Wirrall. Det vil koste masse penger å få satt i stand hagen, og man vil forsøke å samle inn minimum £20 000 for å få alt i orden igjen. Løpesedler spres nå på Merseyside, der fans oppfordrers til å donere penger til formålet. Skulle det komme inn mer penger enn man behøver, vil overskytende beløp bli donert til Hillsborough Family Support Group.

Gerrard selger bedre enn Torres
Liverpoolfc.tv melder at Gerrard denne sesongen passerte Torres som det mest populære navnet bak på Liverpool-trøyene som folk har kjøpt i klubbens offisielle butikker. På 42% av trøyene som ble solgt med navn og nummer på ryggen stod det Gerrard. Videre fulgte Torres med 39%, Carragher med 6%, Alonso med 4%, Mascherano med 4%, Kuyt med 3% og Agger med 2%.