Cavalieri har tilpasset seg

Diego Cavalieri mener at han lærer mye også som reservekeeper, og mot Leeds ønsker han en seier til ære for sin avdøde far.

Diego Cavalieri har tilbrakt mer tid på innbytterbenken enn de fleste de siste sesongene, enten som reservekeeper i perioder i Palmeras i Brasil eller som vikar for Pepe Reina i Liverpool. Han mener likevel at han greier å utvikle seg som keeper, og at han har tilpasset seg spillet i England. Det at mannen med nr.1 på ryggen skal stå mellom stengene mot Leeds vil likevel bety mer for ham enn kanskje noen annen. Det kan bli en av de svært få kampene han får spille på førstelaget denne sesongen, og han ønsker å hedre sin avdøde far. Diego sa nylig fra seg benkplassen i kampen mot Bolton da han måtte hjem i forbindelse med farens død.

- Det var virkelig dårlige nyheter for meg, forteller Cavalieri til Liverpools hjemmeside. - Faren min fikk meg til å begynne med fotball og ga meg mye støtte. Det er likevel nødvendig for meg å arbeide hardt, være fokusert og å spille.

- Tidligere, var hver eneste kamp for ham og slik vil det fortsatt være. Jeg tror en seier vil være viktig både for Liverpool og for ham.

- Carling Cup er en viktig turnering, ikke minst for meg da du må gjøre det bra og vise at du har kvalitet hver gang du spiller. Forrige sesong var det frustrerende, da vi tapte for Tottenham. Jeg ønsket å vinne slik at jeg fortsatt kunne få spille i den cupen. Vi ble slått ut for tidlig.

- Dette er en farlig kamp, men hvis vi arbeider hardt sammen kan vi vinne. De er et lag som spiller med intensitet, sier Diego Cavalieri om Leeds.

- De liker å spille lange baller og de er sterke, men det er normalt i England. De er et lag som vinner kamper og spiller med selvtillit. Jeg spilte på Wembley for ti år siden for U17 landslaget, men det var gamle Wembley. Nå er det nytt og det vil være viktig å spille der igjen, men først tenker vi bare på Leeds.

- Jeg mener jeg nå har mer selvtillit og har etablert meg bedre. Det var vanskelig for meg da jeg først kom fra Brasil, hvor de spiller annerledes.

- Keeperen behøver ikke være så langt ute og behøver ikke hele tiden spille med føttene. Spillet er ikke så intenst og her i England er alle gressmattene våte, noe som gjør det vanskelig for keepere.

- Xavi Valero (keepertrener) er veldig viktig for meg. Han snakker til meg hele tiden, viser videoer av det andre laget og forklarer hvordan jeg skal spille i England.

- Da jeg først kom hit forklarte han meg at dersom laget lå høyt måtte jeg ligge høyt, noe som var nytt for meg. Han har forbedret meg fysisk, mentalt og gjennom små detaljer.

- Det er bra fordi du lærer mye, sier Cavalieri om å måtte konkurrere med en keeper som Pepe Reina.

- Jeg hadde samme situasjonen i Palmeiras i Brasil. Jeg kjempet mot Marcos, som var en fantastisk keeper og spilte i VM 2002.

- De gjør ikke feil, slik at det er vanskelig å få spille. Du lærer imidlertid mye på trening