Chelsea forsøkte å påvirke dommeren

Dommeren er sjokkert over at en representant fra Chelsea forsøkte å påvirke ham til ikke å gi gule kort til Chelsea-spillere i faresonen. Tenkte ikke kun på egne spillere, mener London-klubben.

Claus Bo Larsen, dommeren som dømte Liverpool-Chelsea i kvartfinalen av Champions League, er sjokkert over uttalelser fra en representant for London-klubben om at gule kort på spillere som sto i fare for å miste returoppgjøret ikke ble ønsket velkommen.

På et sikkerhetsmøte morgen før kampen skal en representant fra Chelsea ha sagt: - Claus Bo, du bør huske at vi har noen spillere som allerede har gult kort. Vi er ikke så glade for om de får et nytt.

Larsen ga gult kort til John Terry, som nå mister returoppgjøret på Stamford Bridge på tirsdag. Ashley Cole og Nicolas Anelka var også ett gult kort unna karantene.
- Jeg har ikke opplevd noe lignende. Vi er ganske sjokkert. Jeg har vært på mer en 100 sikkerhetsmøter. Dette er første gang jeg har opplevd noe sånt. Liverpool, UEFA og andre personer var der. Jeg reagerte med å si at dersom en spiller gjør noe som kvalifiserer til gult kort, så vil han få gult kort, uttaler Claus Bo Larsen ifølge Daily Express. På sikkerhetsmøtet var etter rapportene representanter for Liverpool og UEFA, samt politiet til stede.
 
Chelsea innrømmer at de tok opp saken, men at de ikke hadde nevnt det kun i relasjon til egne spillere. London-klubben nekter for å ha gjort noe galt. Alvaro Arbelao og Andrea Dossena var Liverpools spillere i faresonen.
- På UEFAs arrangementsmøter er det en sjanse for alle parter å ta opp saker relatert til dagens kamp. Derfor var det epassende å ta opp saken om at begge lag hadde spillere med gule kort. Chelsea tok ikke opp saken bare med hensyn til Chelseas spillere, står det i en pressemelding fra Chelsea.

Claus Bo Larsen har allerede forsvart at han ga gult kort til John Terry.