Chelsea-leiren frykter Gerrard

I London har man begynt å se fram til onsdagens kvartfinale på Anfield, og Steven Gerrard er spilleren de føler de må stoppe. Hiddink liker Anfield-atmosfæren.

I London har man begynt å se fram mot onsdagens oppgjør på Anfield. Det har nå blitt som en vane at lagene møtes i Champions League. I 2005 og 2007 trakk Liverpool det lengste strået, mens Chelsea tok seg videre fra fjorårets semifinale etter ekstraomganger. Lagene har møtt hverandre utrolige 22 ganger de siste fem sesongene. Etter disse kampene er tallet oppe i 24.

Nåværende Chelsea-manager Guus Hiddink var i 2005 kun et minutt unna å være Liverpools finalemotstander i Istanbul - før et sent bortemål spolerte drømmen og sendte AC Milan til finalen - på bekostning av hans PSV Eindhoven. Nederlenderen er en stor beundrer av Steven Gerrard, og har tidligere sagt at han mener scouseren er verdens beste spiller.

- Gerrard er en lagspiller, og på toppen av det er han veldig bestemt og avgjørende i hva han gjør. Når du snakker om Gerrard, Lampard og Terry, så setter de et eksempel for engelsk fotball. De er veldig viktige rollemodeller, både på måten de spiller, og på hvordan de er som mennesker. De er fantastiske rollefigurer for den nye generasjonen unge engelske fotballspillere, sier Hiddink til Independent i dag.

Han har aldri besøkt Anfield med klubblag, men har vært der to ganger med det nederlandske landslaget.

- Atmosfæren er truende for ethvert lag som ikke har kontroll på nervene. Første gang du besøker Anfield vil det kanskje gi deg litt skjelvinger, men jeg håper våre spillere har erfaringen til å takle det. Det er en vakker atmosfære, uten vold. En god og ydmykende atmosfære, som er normalt i fotball.

På spørsmål om det bare er å stoppe Gerrard, for å så stilne publikum, så svarer Hiddink:

- Det er viktig, selvfølgelig, men i tillegg så har de et meget balansert lag. Det handler ikke bare om ham, selv om han vil være meget bestemt på Anfield. Dersom han ikke har dagen, så har de flere andre veldig begavede spillere som kan avgjøre.

Også John Terry peker ut Gerrard, og mener Liverpool-kapteinen er i sitt livs form om dagen.

- På en måte gruer jeg meg til å reise der for å møte Stevie, fordi han er i en annen klasse. Med sentrallinjen som Liverpool har med Reina, Carragher, Gerrard og Torres - for en rekke det er. Gerrard er hjertet i laget, akkurat slik som Frank Lampard er det hos oss.