Darby gir ikke opp kampen

Unggutten Stephen Darby gir ikke opp kampen om en plass i Liverpool-forsvaret. Nye utfordringer for Insua. Inter også ute etter Alonso? Aquilani ”ofres” til Liverpool?

Darby vil kjempe
Stortalentet Stephen Darby nekter å gi opp en kamp om sidebackplassen i Liverpool, til tross for at han nå må kjempe om Englands førstevalg på den plassen. Glen Johnsons ankomst har gjort unggutten om mulig enda mer kamplysten, ifølge liverpoolfc.tv.

De siste tolv månedene har Stephen fulgt den enorme framgangen til Emiliano Insua som sideback. Nå får han om mulig enda mer å nå opp til.

I fjor sommer var det Insuas tur til å se manageren sette klubbrekorden sju millioner pund for en venstreback, da Andrea Dossena ble kjøpt. Men det var den argentinske unggutten, og ikke den italienske landslagsspilleren, som stort sett ble valgt etterhvert som sesongen skred fram. Nå er det Darby sin tur å ta steget. Dette er et eksempel som den optimistiske, men alltid realistiske Darby nå håper å følge.

- Siste sesong var jeg heldig som fikk spille to førstelagskamper, sier den doble ungdomscupvinneren.

- Nå ønsker jeg å bygge videre på dette, arbeide hardt på trening og forhåpentligvis få noen flere sjanser. Jeg har nylig signert en ny kontrakt og det var fantastisk for meg, siden jeg som gutt drømte om å spille for Liverpool. Da jeg fikk tilbud om en ny avtale, min eneste tanke var å få den signert, sier Stephen.

Insua har vært noe mer i varmen og fått noe mer førstelagserfaring enn Darby, etter å ha spilt 18 kamper for A-laget siste sesong. Dette betyr ikke ast argentineren på noen måte føler seg mer sikker i Liverpool-troppen.

- Jeg vet at siste sesong var god for min del. Men dette er historie. Nå er det nye utfordringer og nye mål. Hvis jeg kan forbedre meg og vise at jeg arbeider hardt kan jeg forhåpentligvis bli involvert i enda flere kamper. Det er dette jeg har satt meg som mål å forsøke å gjøre, sier han.

For begge sidebackene vil tiden framover forhåpentligvis bekrefte at begge er gode utfordrere til sidebackplassen. Den første treningskampen mot St. Gallen sist onsdag, der Insua spilte første omgang og Darby andre, var lovende for begge spillerne.

Duoen er veldig glade for å få spilletid i treningskampene og håper dette fortsetter fram mot ligaåpningen mot Tottenham på White Hart Lane i London søndag 16. august.

- Det var fint å være tilbake i action fordi når du begynner å spille kamper igjen, så vet du at den nye sesongen ikke er langt unna, sier Insua.

Inter interessert i Xabi
Channel 4 i Italia spekulerer i at Internazionale er interessert i å bruke noen av pengene de får fra Barcelona for salget av Zlatan Ibrahimovic på Xabi Alonso. Fjorårets italienske seriemester venter fortsatt på at Samuel Eto´o skal signere som en del av overgangen til Ibrahimovic som etter rapportene inneholder 40 millioner pund og også en overgang av Alexander Hleb fra Barca til Inter.

Det eneste som kan forhindre en overgang er at den kamerunske angriperen ikke skal bli enig med Inter om en personlig avtale. Ifølge spanske aviser krever Eto´o en fem-årig kontrakt verdt åtte millioner pund per sesong og en 13-millioners farvelbonus fra Barca.

Sier Eto´o ja, så vurderer Inter ifølge italienske Gazzetta dello Sport å vende blikket mot Xabi Alonso. Baskeren er som kjent på vei ut av Anfield, med Real Madrid som de sterkeste beilerne, men der den spanske hovedstadsklubben er kritiske til å kjøpe ham for den summen Liverpool krever. Dette kan være enklere for "nyrike" Internazionale som allerede er forsterket med Lucio, Diego Milito og Thiago Motta, ifølge italiensk presse.

Aquilani "ofres" til Liverpool?
Ifølge Channel 4 i Italia kan Roma-spilleren Alberto Aquilani bli "ofret" til Liverpool i en 22-millioner pund-overgang.

Tidligere denne sommeren innrømmet Roma-trener Luciano Spalletti bekreftet at klubben trengte å selge spillere, fortrinnsvis midtbanespillere der klubben har en overflod av spillere. Dette for å reise penger for å forsterke laget i lagdeler der det trengs.

Til tross for at han signerte en ny kontrakt med AS Roma i juni, er Aquilani den spilleren på midten de kan få mest for og dermed den spilleren det er ventet at Spalletti vil kvitte seg med. Liverpool skal ha tilbudt den italienske hovedstadsklubben 18 millioner pund, men Giallorossi ønsker 22 millioner pund og forhandlinger skal ifølge rapportene i italiensk presse fortsette.

Rafa Benitez skal ha sett seg ut Aquilani som den ideelle erstatteren til Xabi Alonso hvis eller når han forlater klubben.

- Vi vil evaluere og vurdere de tilbud som måtte komme, sier Spalletti.

Aquilani er en av de nye talentene i italiensk fotball, men har vært plaget av skader og holder på å komme seg etter en operasjon i ankelen.