David Villa blir værende i La Liga

Selv om lite tyder på at Liverpool har hatt råd til å by på David Villa, slik ryktebørsen har meldt om, bekrefter nå spanjolen selv at han bli værende i Spania og La Liga kommende sesong.

Mange Liverpool-supportere har drømt lenge om at David Villa kunne komme til å bli den neste stjernesigneringen til Rafael Benítez, slik at Spanias spissduo også kunne utgjøre en stor trussel for motstandernes forsvar på Anfield. Selv om det bare er de mest optimistiske som har hatt tro på at Liverpool FC er villig til å slenge over 40 millioner euro på bordet for å sikre seg Valencia-spilleren, tyder uttalelser fra spilleren selv på at også optimistsene må gå slukøret hjem. David Villa blir nemlig værende i Spania og La Liga.

Lenge så det ut til at toppscoreren fra fjorårets EM, som også nettet hele 28 ligamål denne sesongen, skulle bli Real Madrids tredje galactico-signering etter Kaká og Cristiano Ronaldo. Den potensielle overgangen virker å ha blitt satt på vent eller kansellert, ettersom president Perez i Real Madrid respekterer Valencias president Llorente sitt ønske om å beholde lagets fremste spiller. I alle fall om det ikke kommer et bud på bordet som er for godt til å takke nei til.

Det har likevel ikke fått engelske beilere til å roe interessen, og både Manchester United og Chelsea har blitt koblet til Villa. Fernando Torres' ønske om å danne spissduo med Villa på Anfield gjorde også at det blusset opp rykter om en mulig overgang til Merseyside. Nå kan imidlertid alle engelske lag pakke sammen snippeskene sine i jakten på en av Europas aller fremste og mest giftige angripere.

- For en uke siden var fremtiden min klar, men nå forholder ikke situasjonen seg slik lengre. Jeg har vært gjennom noen tøffe øyeblikk, og det er delvis min feil, men jeg bestemte meg for å sette det til siden og har i så måte ikke tenkt på det i løpet av de siste fem dagene, uttaler David Villa til den spanske fjernsynskanalen Cuatro.

- Jeg berettet forrige uke at jeg hadde tatt en avgjørelse, og det medfører riktighet, for jeg har bestemt meg for å bli værende i Spania fordi den spanske ligaen er best for meg. Jeg vil ikke flytte utenlands, avslutter Villa.

Da gjenstår det å se om kriserammede Valencia greier å holde på sin superstjerne, om Real Madrid kommer med et nytt bud og innvier spanjolen i sin galactico-familie slik som det i utgangspunktet var tiltenkt, eller om Barcelona kan snappe goalgetteren med deres egen toppscorer Samuel Eto'o på vei vekk.