Dirk med blanke ark og fargestifter

Dirk Kuyt akter å starte med blanke ark og ny giv mot Wigan onsdag kveld. Rafael Benitez maner sine disipler til å være sterke i motgang, og stå sammen for å snu de negative resultatene.

Liverpool har fem poeng opp til Aston Villa på fjerdeplass på tabellen foran kampen mot Wigan onsdag kveld.

- Vi ønsker å bli blant de fire beste, så vi må snu trenden så snart som mulig. Det er målet vårt, uttaler Dirk Kuyt til BBC Radio Merseyside.

- Som spiller for Liverpool Football Club må du alltid ha fokus på neste kamp, og det er fortsatt mye å spille for, legger han til.

Kuyt gjorde sitt sjette mål for sesongen mot Arsenal, men er mer opptatt av å bidra til at laget begynner å vinne kamper igjen.

- Dette er min fjerde sesong i klubben. De første tre sesongene har vi vært nær å vinne trofeer. I fjor ble vi nummer to i serien, og var nær ved å vinne den. Denne sesongen ønsket vi alle å vinne ligaen. Nå ligger vi langt bak, og vi er veldig skuffet. Men nå må vi fokusere på neste kamp, mot Wigan.

Nederlenderen scoret to mål i tilsvarende kamp i fjor, som ble vunnet 3-2. Han gjorde også to mål i 2-0 seieren over Wigan på Anfield i april 2007.

Rafa samler sine tropper
Rafael Benitez samler sine tropper til dyst mot Wigan, og maner til at alle drar lasset i samme retning.

- Nå er det viktig at vi viser karakterstyrke. Spillerne spiller for Liverpool. Vi må gjøre det bedre enn vi har gjort, og vi må være sterke når vi opplever problemer. Den eneste måten vi kan snu trenden på er ved å jobbe hardt. Etter å ha gjort feil må man være sterk, og gjøre ting skikkelig ved neste korsvei, sier manageren til Liverpoolfc.tv.

- Vi må ikke begynne å klage eller krangle oss i mellom. Vi må fortsette ufortrødent videre, og prøve å finne ut hvorfor vi var så dårlige i andre omgang mot Arsenal. Vi må finne ut hvorfor vi ikke klarte å gjøre det samme som i første omgang.

- Det er vanskelig å forklare hva som gikk galt i andre omgang. Vi var svake, og vi må forbedre oss. Vi må rett og slett gjøre det bedre mot Wigan. Det krever at vi holder sammen.

Motstander Wigan vil ha midtbanespilleren Hendry Thomas tilbake til onsdagens kamp på Anfield. Han var suspendert da Wigan spilte 2-2 borte mot Stoke i helgen. Dermed kan Latics-manager Roberto Martinez velge og vrake fra hele sin tropp.

Liverpool har aldri tapt mot Wigan. De røde har vunnet åtte av de 10 kampene som klubbene har spilt mot hverandre i liga og cup. Det eneste poenget som Wigan har tatt på Anfield kom da de klarte uavgjort 1-1 takket være en sen Titus Bramble scoring i januar 2008.

Liverpool har imidlertid bare vunnet tre av sine siste 15 kamper. De røde er imidlertid ubeseiret i sine sju kamper mot lag fra nedre halvdel av tabellen denne sesongen, og seks av disse er vunnet. De har også scoret i 19 strake ligakamper på hjemmebane.

Wigan har på sin side kun tatt fem poeng på sine seks siste kamper. En av disse seks kampene er vunnet. De har sluppet inn flest mål i Premier League med sine 36 baklengs. 15 av disse har kommet i lagets siste tre bortekamper!

Dommer på Anfield onsdag kveld er Phil Dowd. Assistentdommere er Rob Lewis og David Coote. Stuart Attwell er fjerdedommer.