Diskuterer klubbens verdi

Gassim Hamidaddin i F6 uttaler at det diskuteres hvor mye 25 eller 50% av Liverpool er verdt. Tallene som tidligere er oppgitt skal ikke være helt korrekte. Klubbens verdi har økt betrakelig.

Nyhetsbyrået Reuters melder at det saudiarabiske sportsinvesteringsselskapet F6 er i direkte samtale med George Gillett om kjøp av hele eller deler av amerikanerens 50% eierandel i klubben.
- Vi har ikke kommet til en endelig avtale ennå. Vi diskuterer hvor mye 25% eller 50% i Liverpool vil være verdt, uttaler Gassim Hamidaddin, F6s deputy managing director, til Reuters på telefon.

F6 skal visstnok ha undertegnet en overenskomst med George Gillett for å åpne et Liverpool Academy i Midt-Østen og Nord-Afrika og utvikle bilbaner for å introdusere NASCAR i Midt-Østen.
- Det var en klausul i denne avtalen som åpnet opp for muligheten til å kjøpe en andel i Liverpool, uttaler Hamidaddin.

På søndag siterte en avisen Al-Riyad Prince Faial bin Fahd bin Abdulah Al-Saud (bildet) at de var villige til å betale mellom £200M og £350M for en eierandel på mellom 25 og 50 prosent i klubben. Hammidaddin sier videre at de tallene "ikke er 100% korrekte". George Gillett og Tom Hicks kjøpte Liverpool for £218,9M i 2007, og verdien har i så fall steget betraktelig.
- Tatt i betraktning hva Hicks og Gillett betalte så er det en stor økning i klubben verdi til noe mellom £400M og £700M, sier Harry Philp, managing director i sportsfinans-  og rådgivingsselskapet Hermes Sports partner, til BBC.

- De måtte refinansiere gjelden md banken nylig. Til tross for at de nedbetalte £60M av gjelden som en del av refinansiering, er dette likevel overraskende, spesielt ettersom planene for det nye stadionet er satt på vent.

- Saudiaraberne må kjøpe 25% fra hver av Hicks og Gillett om de ønsker halve klubben, men om de begge er villige til å selge mer av aksjene er ukjent.

Tony Barrett i The Times skrev i en artikkel i går at verken George Gillett eller Tom Hicks forventer snarlige investeringer fra Prince Faisal bin Fahd bin Abdullah al-Saud.