Dokumenterer feil om Hillsborough

Liverpool-supporteren Jim Sherman gir i slutten av mars ut et nytt dokument om Hillsborough-ulykken. Ett sentralt spørsmål er hvorfor ingen er stilt til ansvar for tragedien for snart 20 år siden.

En liten gruppe Liverpool-fans planlegger å relansere den suksessfulle "Hillsborough For Dummies"-prosjekt I oppkjøringen til tragediens 20-årsmarkering.

Tittelen på utgivelsen blir "The Hillsborough Football Disaster: Context & Consequences" og vil være fylt med nyttig informasjon om hva som virkelig skjedde 15. april 1989.

Noen deler av den første utgivelsen er tatt ut og noen ekstra deler er puttet inn, blant annet etterforskningen og den rollen South Yorkshire-politiet har spilt. Målet er å avdekke noen av de sårende og ukorrekte fakta og stereotypene om tragediene som fortsetter å rulle år etter år.

Noen av de seriøse nasjonale avisene har uttrykt interesse for å bruke utgivelsen som en god guide for Hillsborough-ulykken. En velkjent sportsredaktør har lovet å distribuere heftet blant journalister, som oppfordres til å bruke den som en konsis og troverdig ?fuskelapp?.

Bak saksdokumentene står Jim Sharman, en 39 år gammel og livslang Liverpool-supporter som nå bor og arbeider i Sverige.

- Folk forstår ikke dybden i bedraget som har vart helt siden ulykken skjedde. Ett år av mitt liv har jeg brukt på publikasjonen og jo mer jeg har jobbet med den har jeg stilt meg spørsmålet; hvordan har myndighetene sluppet unna med dette? Blant det som fortsatt står som feil i utredningen er at supportere strømmet inn i presset på de som sto foran gjerdet. I dette dokumentet har vi avdekket hvor løgnene kom fra og håper at dette kan bli brukt som et av flere instrument i kampen for rettferdighet.

Sharman er opprinnelig fra Toxteth. Han har stått for utgivelsen sammen med forfatter Nicola McMillan, medieutdannet fra Manchester.

Den originale "Hillsborough For Dummies" var satt sammen etter konsultasjon med embetsmannen som foresto likskuet i Sheffield, The Hillsborough Family Suport Group, forfatter Phil Scraton, Anne Williams som mistet sin tenåringssønn Kevin på Leppings Lane og en rekke overlevende. Den nye utgivelsen tar opp 20 nøkkelspørsmål som beviser en rekke påståtte feiltakelser som South Yorkshire-politiet har kommet med i etterforskningen, Sheffields lokale myndigheter og Football Association.

Den avsluttes ved å ta opp hovedspørsmålet; "Hvorfor har ingen individuell gruppe eller organisasjon blitt holdt ansvarlig for den største ulykken i britisk sportshistorie?".

Utgivelsen vil være tilgjengelig i slutten av mars på nettstedet www.hfdinfo.com.