Dossena håper å ta tilbake venstrebacken

Andrea Dossena kjemper seg tilbake fra skade, og håper å vinne tilbake venstrebackplassen. Han spår ellers en lysende fremtid for landsmannen Alberto Aquilani i Liverpool.

Andrea Dossena jobber hardt på trening for å komme tilbake etter lyskeskaden han pådro seg i Carling Cup-kampen mot Leeds på Elland Road. Skaden og det faktum at Emiliano Insua har spilt så bra denne sesongen har medført at italieneren står bokført med kun ett innhopp i ligaen så langt. Den eneste kampen fra start er nevnte ligacupkamp mot Leeds.

- Jeg ønsker å spille fotball, så nå blir det viktig å jobbe hardt hver dag og være klar når manageren trenger meg, uttaler Dossena til Liverpoolfc.tv.

- Jeg har vært i en vanskelig situasjon, men jeg er profesjonell. Som fotballspiller må du av og til finne deg i å slite benken. Det er en del av jobben.

- Jeg satser på å jobbe hardt og være positiv, noe som er viktig for alle spillere, selv de som spiller hver kamp. Du må jobbe hardt og være klar for innsats.

- Når du spiller for en storklubb vil det alltid være konkurranse om plassene på laget, og hard jobbing er det eneste som gjør deg bedre og det eneste som kan overbevise manageren om at du fortjener spilletid.

28-åringen var linket tilbake til hjemlandet Italia i sommer, men han insisterer på at han nå kun er opptatt av å bidra til at Liverpool henter hjem sølvtøy.

- Jeg har aldri sagt at jeg ønsker å forlate klubben. Jeg ønsker å spille fotball, slik som alle andre spillere, men jeg liker meg her og spiller for Liverpool FC. Livet her er perfekt for meg, fotballen som spilles er fantastisk, og jeg ønsker å vinne ting med Liverpool.

Venstrebacken spår ellers at Alberto Aquilani vil lykkes i Premier League. Sistnevnte skal som kjent kun være en uke eller to unna sin Liverpool-debut.

- Han har kvalitetene som trengs for å finne seg til rette i engelsk fotball. Han er veldig dyktig. Han skjønner fotballen her, og vet hvordan man skal få ballen til å gå hurtig, sier Dossena om landsmannen.

- Du har ikke mye tid på deg før du må sende fra deg ballen i engelsk fotball. Du må tenke ut hva du skal gjøre før du mottar den. I Italia har du noen sekunder til å tenke og se opp etter at du får den, men her får du kun et sekund og så må du spille den fra deg, ellers vil du ha et par motspillere på deg med en gang, uttaler venstrebacken.

- Alberto er veldig opprømt av tanken på å skulle spille for Liverpool, og han ønsker å oppleve en annerledes fotballkultur. Han er en stor spiller. Jeg gleder meg til å se ham i Premier League. Han vil bli en viktig spiller for oss. Han kan bidra med noe nytt til vår formasjon. Han kan spille i midten, eller mellom midtbanen og spissen.

- Jeg er glad Liverpool kjøpte ham, for han er en fin type. En stor spiller, og jeg er sikker på at han får suksess i denne klubben.