Dossenas Napoli-overgang på vent

Andrea Dossenas potensielle overgang til Napoli være satt på vent grunnet spillerens høye lønnskrav. Dudek glad for å bli lagkamerat med Arbeloa. Spenning i åpent nordisk mesterskap.

I en artikkel der FIFAs offisielle nettsted kommenterer overgangen fra Liverpool til Real Madrid for Álvaro Arbeloa, kommer det frem uttalelser som tyder på at Andrea Dossenas potensielle overgang til Napoli er satt på vent.

Vi har tidligere kommet med nyhetene om at Liverpool skal ha akseptert et bud på rett i overkant av £4M for den italienske venstrebacken, men nå skal Dossenas høye lønnskrav være årsaken til at overgangen drar ut i tid. Italieneren skal tjene £2M i Liverpool, det vil si rett rundt 400.000 norske kroner i uken, og det er en lønn Napoli ikke skal være beredt til å betale spilleren som har slitt med å finne seg til rette i England.

- Når det gjelder Andrea Dossena har vi tatt en pause i forhandlingene for å reflektere over de problemene som har oppstått underveis. Av den grunn er overgangen satt på vent. Vår president, Aurelio de Laurentiis, har snakket med Rafael Benítez, men det er en viss uenighet med tanke på spillerens personlige betingelser, uttaler Napolis sportsdirektør Pierpaolo Marino.

Sky Sports bekrefter også disse opplysningene i en artikkel noe senere på kvelden.

Forhenværende røde i Madrid
Den tidligere Liverpool-målmannen Jerzy Dudek er svært fornøyd med at hans klubb har fullført overgangen til Álvaro Arbeloa, og mener at spanjolen kan forbedre laget.

- Han er en allsidig og anvendelig spiller. Han gjør store fremskritt, og jeg tror Álvaro med sine kvaliteter kan forbedre den defensive biten i dette laget. Han er en veldig god venn av meg og det faktum at han er med i landslagstroppen garanterer verdien hans, forteller Istanbul-helten.

Den polske keeperen er også optimistisk med tanke på at hans tidligere lagkamerat i Xabi Alonso kan bli værende å finne i Madrid fra og med sesongen 2009/10.

- Alonso innehar en rekke kvaliteter og er også en meget hyggelig fyr utenfor banen. Jeg håper at vi klarer å skaffe ham hit, selv om det ikke er lett å forhandle med Rafael Benítez om en så viktig spiller, avslutter Dudek.

Godt resultat for unggutter
Etter åpningskampene i gruppe 1 i går, den eneste gruppen hvor Liverpool har med representanter i U16 Åpent Nordisk Mesterskap, gikk kampdag to av stabelen i kveld. England lekte seg til 8-0 over Færøyene, mens Norge hadde 3-1 i målprotokollen mot Danmark. Nordmennene slo også Færøyene i åpningskampen med hele 7-0, mens England og Danmark spilte 1-1.

Gruppe 2 består av Skottland, Sverige, Finland og Island. Gruppevinnerne møtes i finalen søndag 2. august, mens gruppetoerne skal gjøre opp seg imellom om bronsemedaljen. Det vil også bli spilt om de resterende plassene, slik at tredjeplassene i hver gruppe møter hverandre, samt at det også spilles om å unngå å bli sistemann.

Dersom England og Liverpools representanter i Andre Wisdom, Jack Robinson og Conor Coudy skal nå finalen må de beseire Norge fredag klokken 18.30. Vi kommer tilbake mer mer rapporter når vi har fått greie på hvordan de røde representantene presterte i Englands nedsabling av Færøyene, og om Nicolaj Køhlert kom på banen for Danmark mot Norge.