Drives av frykt for å miste landslagsplassen

Babel ønsker ikke å miste enda et mesterskap med Nederland. Innstilt på å kjempe om plassen i Livepool. Føler at manager og supporterne har tro på ham. Mann siktet for innbrudd hos Gerrard.

Ryan Babel innrømmer at han ønsker å få fart på Liverpool-karrieren i frykt for å gå glipp av VM-sluttspillet i Sør-Afrika til sommeren. Nederlenderen ønsker å gjenvinne Rafael Benítez' tillit og bevise at han kan bli en suksess på Anfield. Babel har vist ustabil form siden £11,5M-overgangen fra Ajax juli 2007, og har slitt med å spille seg til fast plass. Det kostet 22-åringen en plass i Nederlands opprinnelig tropp til privatlandskampen mot Japan og VM-kvalifiseringen mot Skottland i forrige måned, men han ble innkalt senere grunnet en skade på PSV Eindhovens Ibrahim Afellay. Nederlands landslagssjef Bert van Marwijk har gjort det klart at spillere som ikke spiller regelmessig på klubblagene kan stå i fare for å bli utelatt fra VM-troppen. Babel mistet EM i 2008 grunnet ankelskade, og ønsker ikke å gå glipp av et nytt stort mesterskap. Nederlands endelige tropp til privatlandskampen mot Australia offentliggjøres senere i dag.


- Å ikke bli innkalt av Nederland har definitivt skremt meg til å gjøre noe, sier Ryan Babel ifølge Liverpool Daily Post.

- Den nederlandske landslagstreneren kom med en uttalelse om at han ønsker at spillerne skal spille for klubbene sine. Det er klart at jeg behøver å spille mer.

- Jeg har innsett for meg selv at dette må være året for meg.

- For første gang på 33 kamper ble jeg ikke innkalt til landslaget. Det var veldig skremmende. Det er klart at jeg må spille mange kamper for Liverpool for å få en billett til VM.

- Det handler alt om å gjøre det meste ut av mulighetene mine på førstelaget nå. Situasjonen er klar for meg. Dette må være året for meg. Jeg forsøker å gjøre hva det måtte være for å komme med på laget.

- Hvis jeg gir alt og situasjonen fremdeles er vanskelig, må man være ærlig med seg selv. Men jeg er fortsatt overbevist om at jeg kan være en veldig viktig spiller for Liverpool.

Babel ble byttet inn mot West Ham for 14 dager og sto for forarbeidet til Fernando Torres' vinnermål. Mot Leeds i Carling Cup var han å finne i startoppstillingen, mens han nettet to ganger som innbytter mot Hull. Han fikk også et innhopp mot Fiorentina i midtuken.
- Det var godt å spille mer eller mindre 90 minutter mot Leeds. Det har gitt meg et løft. Jeg jobber hardt på trening. Forhåpentligvis er det kun snakk om tid før jeg får flere sjanser. Jeg må være mentalt sterk. Jeg hadde tilsvarende situasjon i Ajax. Jeg har lært mye av det. Jeg må være tålmodig.

Babels bidrag på Upton Park har blitt høyt verdsatt av mange, blant annet av Torres.
- Jeg ser at mange folk fortsatt har tro på meg. Det gir meg selvtillit til å fortsette og ha tro på meg selv, og til å jobbe hardt for dem.

- Manageren har tro på meg. Supporterne har tro på meg også. Noen ganger tviler spillere på om supporterne har tro på dem, men jeg snakker for meg selv. Jeg føler fortsatt at supporterne har tro på meg og at jeg kan lykkes i Liverpool. Jeg ønsker å betale tilbake den tilliten.

Mann siktet for innbrudd hos Gerrard
Politiet har arrestert og siktet en mann for innbrudd og tyveri hos Steven Gerrard. Liverpool-kapteinens kone, Alex Curran, ble møtt av fire maskerte menn i parets bosted i Formby kvelden 11.desember 2007, samme dag som Gerrard spilte bortekamp mot Marseille i Champions League.