Echo: - Bud akseptert på Johnson

Liverpool Echo melder at Liverpool FC har fått et bud på £17M akseptert på Portsmouths Glen Johnson. LFC venter med offisiell uttalelse. Ingen bud på verken Arbeloa eller Dossena.

Portsmouths Glen Johnson ser ut til å bli Rafael Benítez' første sommerkjøp. Liverpool Echo skriver at Liverpool FC i går fikk et bud på £17M akseptert. Den engelske høyrebacken har uttalt til representanter for Anfield-klubben at han ønsker å gå til de røde. Chelsea og Manchester City har også jaktet 24-åringen, men spilleren har fortalt til sin nåværende arbeidsgiver at han fortrekker en overgang til Merseyside.

Liverpool vil være forsiktige med å komme med en offisiell uttalelse etter forrige måneds erfaring med Gareth Barry. De trodde at midtbanespilleren de hadde jaktet endelig var på vei til Anfield, men ombestemte seg og gikk til Manchester City istedenfor. Denne gang har imidlertid Anfield-klubben tro på at en overgang vil bli materialisert.

Overgangssummen vil bli betydelig lavere enn £17M. Portsmouth skylder fortsatt penger for Peter Crouch.

The Times hevdet tidligere i dag at den resterende summen skal finansieres ved å la Alvaro Arbeloa gå til Real Madrid for £8M og selge Andrea Dossena tilbake til Italia. Liverpool Echo skriver at klubben foreløpig ikke har mottatt noen bud på spillerne.

Manager- og eiersituasjonen på Fratton Park er uavklart, og Liverpool har forhandlet med daglig leder Peter Storrie. Han uttalte i helgen at sydkystklubben ikke ville stå i veien for en overgang dersom en klubb som skulle spille i Champions League var interessert og avtalen var god for både klubb og spiller. Det ser ut til at alle parter nå er fornøyd.

Johnson begynte karrieren i West Ham før han gikk til Chelsea for £6M i 2003.  På Stamford Bridge ble det begrenset med muligheter, og gikk på et sesonglangt lån til Portsmouth sommeren 2006. I august 2007 sikret Portsmouth seg hans tjenester for £4M. De seneste to årene har spilleren etablert seg på høyrebacken på det engelske landslaget.