Echo fyrer opp under Distin-ryktene

Liverpool Echo rapporterer i dag det samme som The Times gjorde i morgentimene. Nemlig at Liverpool står klare med et bud på £2M for Portsmouth-stopper Sylvain Distin.

Lokalavisen skriver at Rafael Benitez er ute etter en rutinert midtstopper etter at Sami Hyypiä valgte å forlate klubben. Den 31 år gamle franskmannen passer den beskrivelsen.

Distin har bare ett år igjen av kontrakten sin på Fratton Park, og innrømmer at fremtiden hans langt fra er spikret.

- Akkurat nå forventer jeg å være i Portsmouth neste sesong. Jeg har ikke vært i kontakt med noen annen klubb. Men ting kan endre seg i morgen, siteres forsvarsspilleren.

- Portsmouth kan komme til å få en ny manager, som kan bety nye spillere og lite spilletid for meg. Mye kan skje i månedene som kommer.

- Nå ønsker jeg bare å reise på ferie, slappe av og lade batteriene. Så får jeg komme tilbake og se hva som skjer, sier Distin.

Echo skriver at også Bolton og Tottenham linkes til 31-åringen. Den allsidige franskmannen kan spille både midtstopper og venstreback.

Distin startet sin karriere i det franske amatørlaget Joue-les-Tours, og var innom Tours og Gueugnon før han kom til Paris-St-Germain i 2000. I 2001/02 var han lånt ut til Newcastle, før han flyttet til Manchester City for £4M. I løpet av fem år i City spilte han over 200 kamper, før kontrakten gikk ut og han flyttet gratis til Portsmouth.

Liverpool viste interesse for Distin for to år siden, men franskmannen valgte altså Pompey fordi han ønsket fast førstelagsspill. Han var med på å vinne FA-cupen med sydkystklubben i 2008, og har spilt 93 kamper for Portsmouth.