Echo: - Noen måtte gå

Tony Barrett i Liverpool Echo mener at forholdene mellom styremedlemmene er såpass dårlig at noen måtte gå. Hicks posijon styrket. Gillett svekket. Ian Ayre favoritt til å overta etter Parry.

- Nyheten om at Rick Parry forlater Liverpool kan ha kommet som en stor overraskelse, men den enkle sannheten er at noen måtte gå, skriver Tony Barrett i en kommentar i dagnes utgave av Liverpool Echo.

- Anfield-hierarkiet har vært håpløst splittet i en tid nå. Parrys forhold til medeier Tom Hicks har fullstendig brutt sammen.

- I april i fjor fortalte Hicks verden at han ønsket å fjerne Parry fra stillingen som daglig leder, men ble stoppet av George Gillett.

- I dag har Hicks fått viljen sin. Parry kommer til å gå av ved sesongslutt etter 11 års tjenestetid i klubben.

- Ordene "felles overenskomst" vil nesten uunngåelig bli brukt i klubbens offisielle uttalelse som bekrefter hans avgang. I dette tilfellet er uttrykket utvilsomt riktig.

- Hicks ønsker ikke at Parry driver klubben, og Parry ønsker ikke å drive klubben hvis Hicks fortsetter å eie den. Så enkelt er det.

- Spekulasjoner vil komme til overflaten om at Parrys avgang har kommet i stand fordi han har tapt noe av maktkampen med Rafa Benitez, men ECHO forstår det slik at det ikke er tilfelle.

- Dagens avgjørelse har kommet som en bekreftelse fra alle parter om at den nåværende situasjonen i styrerommet ikke kan fortsette.

- Ingen etterfølger til Parry har blitt utpekt ennå, men tidlig favoritt til rollen vil være klubbens kommersielle direktør Ian Ayre, som ble hentet til stillingen av Hicks.

- Men den som får stillingen vil bli møtt med den umiddelbare oppgaven med å prøve å bringe klubben sammen etter to års splittelse.

- Selv om Hicks og Gillett har forsøkt å overbevise folk om at de har begravd sine uenigheter, finnes det rikelig med dokumentasjon om at så ikke er tilfelle.
 
- Faktumet at Gillett ikke lenger prøver å holde sin allierte Parry i stillingen antyder enten at amerikaneren har fått svekket sin stiling eller har gitt etter i denne saken fordi han har innsett at det er nesten er umulig for en daglig leder å fungere hvis han ikke har full støtte fra begge eierne.

- Parrys avgang vil ikke bli tatt tungt av enkelte Liverpool-tilhenger. Mange holder ham delvis ansvarlig for å hente inn Hicks og Gillett.

- Det er også de som fortsatt klandrer Parry for billettfiaskoen fra Champions League-finalen for to år siden. Da ble tusenvis av supportere stående uten billett.

- Men det vil også være dem - selv blant Parrys verste kritikere - som ser på dagens nyhet med mer enn litt ubehag ettersom det tyder på at Hicks har styrket sin posisjon på Anfield.

- Mens Parry kanskje ikke er den mest populære arbeidstageren i Liverpool Football Club, har det aldri vært stilt spørsmål ved hans forpliktelser overfor de røde blant de han jobbet tett sammen med.

- Han blir værende i jobben inntil sesongslutt da oppsigelses offisielt trer i kraft.

- Men inntil så skjer må Liverpool sørge for at Parry ikke underminerer en daglig leders oppgaver.

- Managerens kontrakt er ennå ikke signert. Det er transfermål som skal hentes inn og det er mange andre oppgaver som daglig leder må gjøre på dagligbasis for at klubben skal kunne fungere.

- Det påhviler derfor Hicks og Gillett å sikre at driften av klubben opprettholdes selv om en slik endringen er i ferd med å skje.

Journalisten Guillem Balague skriver på sin nettside at Rafael Benítez ikke insisterte på at Parry måtte forlate klubben eller at det var årsaken til de seneste forsinkelsene med managerens kontrakt. Balague spekulerer så videre. Kanskje manageren er interessert i vite hvordan klubben skal styres før han signerer ny kontrakt? Hvis du var manager, ville du vel også ha en forsikring om at eventuelle nye eiere ikke ville bruke alle pengene på en overtagelse, men også ha midler til spillerkjøp?