Eiere betaler £40M

Liverpools eiere George Gillett og Tom Hicks skal denne uken betale ned £40M som en del av en godkjent refinansiering med bankene.

Ifølge Irish Independent er partene blitt enige om en refinansiering hvor amerikanerne til sammen betaler ned gjeld med £60M. £40M skal betales denne uka, mens ytterligere £20M må overføres senere i år. Dette skal medføre at den totale gjelden blir på £230M, da Gillett og Hicks tidligere skal ha betalt inn £60M av egne midler.

Med £120M strøket av en opprinnelig gjeld på £350M vil de årlige renteutgiftene bli redusert. I siste finansieringsår hadde Kop Fotball £36,5M bare i renteutgifter, og var den klart største utgiftsposten i et år som ga tap på £42,6M fram til juli 2008. Irish Independent antyder imidlertid at bankene RBS og Wachovia har forlangt større rentesats som følge av den siste refinansieringen.

Tom Hicks søker etter investeringer i sine sportsforetak i USA for å kunne holde på sitt delte eierskap i Liverpool FC, mens George Gillett nylig solgte ishockeyklubben Montreal Canadiens for mer enn £300M.